Turistična agencija Trud
Istanbul
Prenesi PDF

Istanbul

Prvomajski Istanbul

Zagotovljen odhod
Od 30.04. do 03.05.2024

Od 669€

Cene in doplačila

Istanbul Hagia Sophia

Cene

  • Najmanj 25 potnikov 669€
  • Najmanj 15 potnikov 719€

Vključuje

letalski prevoz v Istanbul, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče - hotel - letališče, 3 nočitve z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 140 EUR, ogled mesta z vstopnino v Topkapi palačo z lokalnim vodenjem 66 EUR, cisterna bazilika vstopnina z lokalnim vodenjem 23 EUR, križarjenje z ladjo po Bosporju 32 EUR, izlet v Fener in Balat 35 EUR tradicionalna večerja s folklornim programom 54 EUR.

 *Cene vstopnin so odvisne od valutnega razmerja med evrom in turško liro, točno informacijo boste prejeli v obvestilu o odhodu.

OPOMBA: Cene izletov veljajo ob najmanj 15 prijavljenih potnikih 


MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti): Posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,4 EUR/osebo za posamezno vožnjo, strošek morebitnih dodatnih vstopnin (palača Dolmabahče, Hamam ...) napitnine 10 EUR na osebo (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik), turistična taksa približno 1 EUR na nočitev, doplačilo za uporabo slušalk pri vodenju 3 EUR.

Popusti

Otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10 %. Otroci do 6. leta starosti imajo brezplačne vstopnine, od dopolnjenega 6. leta plačajo za vstopnine polno ceno.

Dodatne informacije

Za vstop v Turčijo je potrebn veljaven potni list še najmanj pol leta od zadnjega dne po izstopu iz Turčije.

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za kulturo in turizem Republike Turčije odločilo, da bo od januarja 2024 potrebno plačilo vstopnine za obisk Hagije Sophie v Istanbulu, v znesku 25 EUR. Do sedaj je bil obisk te fascinantne mošeje brezplačen. Vstopnina za Hagijo Sophijo ni vključena v osnovno ceno potovanja naših programov. Prijava in plačilo je direktno vodniku na poti.


OPOMBA: Ogledi po dnevih se lahko prilagodijo, glede na odpiralni čas muzejev in tržnic med prazniki. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.

DOBRO JE VEDETI: Turčija je dežela, kjer so napitnine v navadi, niso pa obvezne in so običajen izraz zadovoljstva s storitvijo. Priporočljivo je računati na sledeče vsote napitnin: natakarji: 5 - 10 %. Napitnine za lokalne vodnike, hotelsko osebje in voznike znašajo 10 EUR na osebo.

 

Za ljubitelje zgodovine, umetnosti in kulinarike

Istanbul je mesto z bogato in pestro zgodovino. Hkrati je kar tretje največje mesto na svetu. Obiščite svet mošej in bazarjev.

Istanbul palača Topkapi
Hagia Sophia

1. dan

Ljubljana - Istanbul

Zbor na letališču JP Ljubljana in polet v Istanbul, mesto dveh celin, kjer se stikata dva različna svetova in se tu, kljub drugačnosti, zlijeta v popolno harmonijo. Gneča, tradicija, hrup, modernost na eni in zavidljiva zgodovin...

Preberi več
Istanbul Grand Bazar

2. dan

Po antičnih in bizantinskih stopinjah

Dan namenjen ogledu glavnih znamenitosti; doplačilo za voden ogled mesta, vključena je vstopnina v Topkapi palačo. Sprehod do Modre mošeje s skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupol...

Preberi več
Topkapi palača

3. dan

Otomanski zakladi in križarjenje po Bosporju

Sprehodili se bomo do mošeje Sulejmana Veličastnega, najmogočnejšega vladarja Otomanskega imperija, delo velikega arhitekta Sinana, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje. Sulejman Veličastni je bil velik podpornik umetnikov in kul...

Preberi več
Galata

4. dan

Grško-židovski del Fener in Balat

Po zajtrku bomo obiskali grško-židovski del Fener in Balat(doplačilo), kjer se način življenja zadnjih 100 let ni spremenil. Občudovali bomo tradicionalne hiše, postrojene v vrsto in obarvane v neskončno paleto svetlih barv. Vsa...

Preberi več
1 Ljubljana - Istanbul
2 Po antičnih in bizantinskih stopinjah
3 Otomanski zakladi in križarjenje po Bosporju
4 Grško-židovski del Fener in Balat
4 Days

Istanbul

4 Days

1. dan

Ljubljana - Istanbul

Zbor na letališču JP Ljubljana in polet v Istanbul, mesto dveh celin, kjer se stikata dva različna svetova  in se tu, kljub drugačnosti, zlijeta v popolno harmonijo. Gneča, tradicija, hrup, modernost na eni in zavidljiva zgodovina na drugi strani,  so ustvarile brezštevilne znamenitosti, ki vsako leto privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z metrojem odpravili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno živahne Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali; spoznali bomo moderni Istanbul. Sledila bo zanimiva pešpot - po istanbulskem Montmartru, mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je nepozaben pogled na osvetljeno mesto. V večernem urah so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico. Nočitev v hotelu.

Hagia Sophia

2. dan

Po antičnih in bizantinskih stopinjah

Dan namenjen ogledu glavnih znamenitosti; doplačilo za voden ogled mesta, vključena je vstopnina v Topkapi palačo. Sprehod do Modre mošeje s skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami in kaskadami, nadaljujemo do cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia, verjetno ene največjih znamenitosti, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja, muzej in danes spet sakralni objekt; naprej do palače Topkapi ali palače turških sultanov, saj so prav v tej palači prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi. Ustavili se bomo na nekdanjem Hipodromu, ki je služil konjskim dirkam, v katerih so Bizantinci izredno uživali. Cisterna bazilika ali podzemna cisterna, stari zbiralnik vode, (ogled za doplačilo) velja za neobičajno znamenitost in še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri. Istanbul ponuja veliko kulturnih in turističnih znamenitosti, hkrati pa je raj za nakupovanje. Obiskali bomo znamenito pokrito tržnico Kapali čaršija, eno izmed največjih znamenitosti mesta. Veliki bazar je prava nakupovalna meka z več kot 5000 trgovinicami, s 16 vhodi in kar 82 ulicami, kjer ponujajo praktično vse: od nakita keramike, preprog, zlatnine in spominkov do tekstila, torbic, plaščev in jaken, usnjene galanterije. Nočitev v hotelu.

Istanbul Grand Bazar

3. dan

Otomanski zakladi in križarjenje po Bosporju

Sprehodili se bomo do mošeje Sulejmana Veličastnega, najmogočnejšega vladarja Otomanskega imperija, delo velikega arhitekta Sinana, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje. Sulejman Veličastni je bil velik podpornik umetnikov in kulture. V bližini se nahajata grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Po ozkih ulicah starega »Stamboula« se bomo spustili na obalo Zlatega roga do egiptovske tržnice začimb. Prevzele nas bodo vonjave orienta - dišave, začimbe in vrvež trgovskega središča mesta. Če ste ljubitelji kave, čaja in slaščic boste uživali, saj je izbira turških specialitet naravnost božanska. Vonju baklav, lokumov in raznovrstnih oreškov se bomo težko uprli. Lahko boste poskusili sveže pečene ribe, ki jih pečejo na ladjah ob Zlatem rogu.  Možnost križarjenja po Bosporju (doplačilo), pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Nočitev v hotelu.

Topkapi palača

4. dan

Grško-židovski del Fener in Balat

Po zajtrku bomo obiskali grško-židovski del Fener in Balat (doplačilo), kjer se način življenja zadnjih 100 let ni spremenil. Občudovali bomo tradicionalne hiše, postrojene v vrsto in obarvane v neskončno paleto svetlih barv. Vsak domačin ve, kako očarljivi in edinstveni sta zgodovinsko bogati, svetovljanski soseski Balat in Fener. Sprehodili se bomo po ulicah Fenerja ter si ogledali grško pravoslavno cerkev in »rdečo šolo« - ta izjemna stavba iz rdeče opeke je ikona istanbulske arhitekture. Privoščili si bomo kavo v pristni kavarni ter se odpravili v središče Balata do majhnega trga Cifit, ki so mu Judje dali ime v osmanskem obdobju ter kjer se nahaja sinagoga Yanbol in očarljive vintage trgovinice. Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.


Galata

Istanbul

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana - Istanbul
(1. dan)
2. destinacija
Po antičnih in bizantinskih stopinjah
(2. dan)
3. destinacija
Otomanski zakladi in križarjenje po Bosporju
(3. dan)
4. destinacija
Grško-židovski del Fener in Balat
(4. dan)