Turistična agencija Trud
Provansa, ko cveti sivka
Prenesi PDF

Provansa, ko cveti sivka

V zgodnjem poletju v čudovito Provanso

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Provansa

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 3 nočitve z zajtrkom in 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih z 2+ in 3 zvezdicami, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 220 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Vonj po Provansi

Mirne srednjeveške vasice, oljke, ciprese, pinije, vinogradi, nasadi sivke, omamne dišave, prelestne barve, kozarček pastisa in izjemni razgledi!

Provansa

Le Pont du Gard

Le Pont du Gard, eno izmed čudes antičnega sveta: trinadstropni akvedukt v dolžini 49 km, veličastna zgradba obokov in stebrov, ki je oskrbovala rimski Nîmes z vodo.

Pont du Gard akvedukt
Provansalsko okno

Opatija Sénanque

Mimo slikovitega mesteca Gorde, ki čepi na skalnatem robu planote Vaucluse, bomo prispeli do samotne cistercijanske opatije Sénanque, ki kraljuje v dolini. Pred njo so najlepša polja cvetoče sivke.

Sivka Senanque
Sivka Senanque

Camargue in srednjeveške vasice

Spoznali bomo nadvse zanimivo samotno pokrajino Camargue na naplavljeni nižini v delti reke Rone s čudovitim živalstvom in rastlinstvom, ki je nikakor ne smemo izpustiti. Obiskali bomo srednjeveški Aigues Mortes in se sprehodili po utrjenem mestu, ki nas bo prestavil za mnogo stoletij nazaj in zdelo se nam bo, da moderna sedanjost ne obstaja. Izpustili ne bomo  tudi camargueške ribiške vasice majhnih hišic z imenom Les Saintes-Maries-de-la-Mer, kjer nas bo presenetila cerkev, ki močno spominja na trdnjavo. 

Camargue
Srednjeveške provansalske vasice
Nica

1. dan

Azurna obala - Èze - Nica

Odhod iz Ljubljane ob 3. uri. Vožnja mimo Genove in San Rema v Francijo. Cilj današnjega dne je Azurna obala, nepopisno lep del Sredozemlja s slikovitimi ribiškimi vasicami, bujnim sredozemskim rastlinjem in seveda azurno modrim...

Preberi več
Aix-en-Provence

2. dan

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume - Aix-en-Provence - Tarascon

Zajtrk. Vožnja vSaint-Maximin-la-Sainte-Baume, kjer bomo obiskali monumentalno gotsko baziliko sv. Marije Magdalene (v kripti so njene relikvije) s Kraljevskim samostanom in križnim hodnikom.


Preberi več
Avignon

3. dan

Nîmes - Le Pont du Gard - Orange - Avignon

Zajtrk. Dan bomo začeli z ogledi Nîmesa, zelo elegantnega mesta z bogato rimsko dediščino. Videli bomo Maison Carrée, najbolje ohranjeni rimski tempelj na sploh, in pa areno, ki zaradi velikosti predstavlja izreden dosežek rimsk...

Preberi več
Provansa

4. dan

Camargue - Arles - Fontvielle

Zajtrk. Dopoldne vožnja po nadvse zanimivi samotni pokrajini Camargue, naplavljeni nižini v delti reke Rone s čudovitim živalstvom in rastlinstvom, ki je nikakor ne smemo izpustiti. Najprej obisk srednjeveškega kraja Aigues Mort...

Preberi več
Senanque s polji sivke

5. dan

Les Baux de Provence - Sénanque - Antibes

Zajtrk. Dan bomo začeli v slikovitem kraju Les Baux de Provence s trdnjavo ali »provansalskimi Pompeji«. Ogledi. Nadaljevanje vožnje mimo slikovitega mesteca Gorde, ki čepi na skalnatem robu planote Vaucluse, do samotne cisterci...

Preberi več
Monako

6. dan

Monako

Zajtrk. Vožnja v bližnji Monako. Kneževina se razprostira na 192 ha. Tu so domovali Grki, Rimljani, prava zgodovina pa se je začela leta 1309, ko je družina Grimaldi, ki še vedno vlada Monaku, kupila to ozemlje od genovske repub...

Preberi več
1 Azurna obala - Èze - Nica
2 Saint-Maximin-la-Sainte-Baume - Aix-en-Provence - Tarascon
3 Nîmes - Le Pont du Gard - Orange - Avignon
4 Camargue - Arles - Fontvielle
5 Les Baux de Provence - Sénanque - Antibes
6 Monako
6 Days

Provansa, ko cveti sivka

6 Days

1. dan

Azurna obala - Èze - Nica

Odhod iz Ljubljane ob 3. uri. Vožnja mimo Genove in San Rema v Francijo. Cilj današnjega dne je Azurna obala, nepopisno lep del Sredozemlja s slikovitimi ribiškimi vasicami, bujnim sredozemskim rastlinjem in seveda azurno modrim morjem. Zaradi vseh teh lepot sodi Azurna obala med najbolj obiskane francoske pokrajine, tukaj preživljajo svoje počitnice najslavnejše osebe z vsega sveta.

Ustavili se bomo v majhni vasici Èze, ki se ponaša z najbolj slikovito lego na obali. Pravijo ji tudi »Orlovsko gnezdo« in od tod je prekrasen razgled na celotno riviero, ob lepem vremenu seže celo do Korzike. Tukaj sta dve slavni tovarni parfumov Galimard in Fragonard, obiskali bomo eno izmed njiju, dišeče stekleničke pa bomo lahko tudi kupili.

Nato se bomo spustili v Nico, prestolnico departmaja Alpes-Maritimes, največje mesto riviere in eno izmed najbolj mondenih evropskih letovišč. Sprehod po najlepših kotičkih stare Nice ter prosto za večerjo po želji. Vožnja v hotel, nastanitev in nočitev.

Nica

2. dan

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume - Aix-en-Provence - Tarascon

Zajtrk. Vožnja v Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, kjer bomo obiskali monumentalno gotsko baziliko sv. Marije Magdalene (v kripti so njene relikvije) s Kraljevskim samostanom in križnim hodnikom.

Nadaljevanje poti v Aix-en-Provence, staro prestolnico Provanse, ki jo krasi več kot sto vodnjakov. Da je kraj povezan z vodo, nam pove že staro rimsko ime Aquae Sextiae. Mesto je doživelo največji razcvet v 17. in 18. stol., ko so zgradili zelo lepo okrašene palače. Vse to bomo na sprehodu po mestu tudi videli, obiskali pa bomo tudi katedralo. Aix poznamo tudi kot rojstni kraj Paula Cézanna, ki je tukaj ustvaril svoja najlepša dela.

Nato vožnja v notranjost Provanse v Tarascon. Ogled enega najlepših francoskih srednjeveških gradov, ki stoji na nabrežju reke Rone. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Aix-en-Provence

3. dan

Nîmes - Le Pont du Gard - Orange - Avignon

Zajtrk. Dan bomo začeli z ogledi Nîmesa, zelo elegantnega mesta z bogato rimsko dediščino. Videli bomo Maison Carrée, najbolje ohranjeni rimski tempelj na sploh, in pa areno, ki zaradi velikosti predstavlja izreden dosežek rimskih graditeljev. Vožnja v Le Pont du Gard, kjer stoji eno izmed čudes antičnega sveta: trinadstropni akvedukt v dolžini 49 km, veličastna zgradba obokov in stebrov, ki je oskrbovala rimski Nîmes z vodo.

Nadaljevanje poti v Orange, nekoč keltsko prestolnico, kasneje pa pomembno rimsko središče. V 16. stol. je bilo mesto v lasti rodbine Orange - od tod tudi ime. Mesto se ponaša z odličnima rimskima spomenikoma, ki si jih bomo tudi ogledali. To sta Slavolok zmage ter velikansko in dobro ohranjeno antično gledališče. 

Nato vožnja do Avignona, danes gotovo enega najprivlačnejših krajev južne Francije, nekoč pa pomembnega papeškega mesta, saj so tukaj kar 68 let prebivali in vladali papeži - od leta 1309 do 1377. Sprehod po mestu z ogledom mogočne Papeške palače (14. stol.), katedrale in slavnega mostu na reki Roni, ki ga je priljubljena otroška pesem »Sur le pont d'Avignon on y danse…« ponesla v večnost. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Avignon

4. dan

Camargue - Arles - Fontvielle

Zajtrk. Dopoldne vožnja po nadvse zanimivi samotni pokrajini Camargue, naplavljeni nižini v delti reke Rone s čudovitim živalstvom in rastlinstvom, ki je nikakor ne smemo izpustiti. Najprej obisk srednjeveškega kraja Aigues Mortes, katerega začetki segajo v 13. stol. in so povezani s križarskimi pohodi.

Sprehod po utrjenem mestu nas bo prestavil za mnogo stoletij nazaj in zdelo se nam bo, da moderna sedanjost ne obstaja. Nato ogled značilne camargueške ribiške vasice majhnih hišic z imenom Les Saintes-Maries-de-la-Mer, kjer nas bo presenetila cerkev, ki močno spominja na trdnjavo. 

Vožnja v Arles, rimsko prestolnico Provanse, srednjeveško cerkveno središče, v zadnjih dveh stoletjih pa meko za najrazličnejše umetnike, ki jih je navdihovalo mesto in njegovi prebivalci: Bizet, Picasso, Van Gogh, Gauguin … Na sprehodu po mestu si bomo ogledali nekaj najpomembnejših znamenitosti: cerkev sv. Trofima - ena izmed največjih umetnin provansalske romanike, rimsko gledališče, slovito areno … Nato se bomo zapeljali do starega mlina v Fontviellu, o katerem je pisal pisatelj Alphons Daudet - spomnili se bomo njegovega dela »Pisma iz mojega mlina«. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Provansa

5. dan

Les Baux de Provence - Sénanque - Antibes

Zajtrk. Dan bomo začeli v slikovitem kraju Les Baux de Provence s trdnjavo ali »provansalskimi Pompeji«. Ogledi. Nadaljevanje vožnje mimo slikovitega mesteca Gorde, ki čepi na skalnatem robu planote Vaucluse, do samotne cistercijanske opatije Sénanque, ki kraljuje v dolini.

Ogled izjemne arhitekture. Nato vožnja na Azurno obalo - v Antibes, manjše mestece vijugastih ulic, ki ga varuje obzidje, slovi pa predvsem po odličnem Picassovem muzeju v nekdanjem dvorcu družine Grimaldi. Ogled muzeja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Senanque s polji sivke

6. dan

Monako

Zajtrk. Vožnja v bližnji Monako. Kneževina se razprostira na 192 ha. Tu so domovali Grki, Rimljani, prava zgodovina pa se je začela leta 1309, ko je družina Grimaldi, ki še vedno vlada Monaku, kupila to ozemlje od genovske republike. Sprehod po mestu, ki leži na slikovitem skalnatem polotoku 60 m nad morjem. Vrnitev v Ljubljano.

Monako

Provansa, ko cveti sivka

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Azurna obala - Èze - Nica
(1. dan)
2. destinacija
Saint-Maximin-la-Sainte-Baume - Aix-en-Provence - Tarascon
(2. dan)
3. destinacija
Nîmes - Le Pont du Gard - Orange - Avignon
(3. dan)
4. destinacija
Camargue - Arles - Fontvielle
(4. dan)
5. destinacija
Les Baux de Provence - Sénanque - Antibes
(5. dan)
6. destinacija
Monako
(6. dan)