Turistična agencija Trud
Romanje z uredništvom Družine - Severna Italija
Prenesi PDF

Romanje z uredništvom Družine - Severna Italija

Padova in Vicenza

Zagotovljen odhod
Od 15.03. do 17.03.2024

že 289€

Cene in doplačila

Romanje z uredništvom Družine - Severna Italija

Cene

  • Najmanj 40 potnikov 289€

Vključuje

Avtobusni prevoz, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in wc) v hotelu s 3 zvezdicami, skupna večerja drugi dan, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacijo.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 76 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Plačilni pogoji

V celoti ob prijavi.

Na romanje z uredništvom Družine

Tokrat se bomo odpravili v romarske kraje Severne Italije: Padova, Vicenza, Monte Berico, Chiampo ...

Romanje z uredništvom Družine - Severna Italija

Padova

Padova je staro univerzitetno mesto ter mesto sv. Antona in sv. Leopolda Mandića. Ponaša se s prelepimi umetnostnimi zakladi, saj je eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč. Več časa bomo namenili ogledu mogočne romarske bazilike sv. Antona, ki je eno najbolj slavnih in priljubljenih svetišč v Italiji. Zgradili so jo v 13. stol., da bi v njej pokopali sv. Antona, ki je umrl v Padovi leta 1231. Zunanjost krasijo gotske arkade ter osem kupol bizantinskega sloga, majhni stolpiči in dva zvonika, notranjost pa številne kapele. Tu bo tudi naša romarska maša.

Padova sv. Anton
Padova

Monte Berico in Vicenza

Na obrobju Vicenze kraljuje slavna božjepotna Marijina bazilika Monte Berico. Sem radi romajo od blizu in daleč ter častijo čudodelen Marijin kip na glavnem oltarju. Častilcem se bomo pridružili tudi mi, saj bo tukaj druga romarska maša. Baročna cerkev hrani mnoge zaklade, kot sta podobi Pietà Bartolomea Montagne in pa Večerja sv. Gregorja Velikega Paola Veroneseja. Obiskali bomo tudi Vicenzo, kjer je ustvarjal veliki renesančni arhitekt Andrea Palladio.

Monte Berico
Vicenza
Padova

1. dan

Padova

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri (odhodi bodo tudi iz Maribora in Novega mesta). Vožnja mimo Benetk v Padovo, staro univerzitetno mesto (univerzo so ustanovili že leta 1222) ter mesto sv. Antona in sv. Leopolda Mandića. V mestu so ž

Preberi več
Monte Berico

2. dan

Monte Berico - Vicenza

Zajtrk. Vožnja na obrobje Vicenze, kjer se razprostira nizko gričevje in na vrhu enega izmed gričev kraljuje slavna božjepotna Marijina bazilika Monte Berico. Mimo neskončno dolgega pokritega stebrišča, ki povezuje mesto z bazil...

Preberi več
Bassano del Grappa

3. dan

Chiampo – Marostica – Bassano del Grappa

Zajtrk. Vožnja v Chiampo. Mesto zaradi kopije lurške votline nazivajo »italijanski Lurd«. Ogled votline in moderne cerkve bl. Klavdija. Sklepna maša našega romanja. Nadaljevanje poti v Marostico. Obzidje obdaja mesto prav na nen...

Preberi več
1 Padova
2 Monte Berico - Vicenza
3 Chiampo – Marostica – Bassano del Grappa
3 Days

Romanje z uredništvom Družine - Severna Italija

3 Days

1. dan

Padova

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri (odhodi bodo tudi iz Maribora in Novega mesta). Vožnja mimo Benetk v Padovo, staro univerzitetno mesto (univerzo so ustanovili že leta 1222) ter mesto sv. Antona in sv. Leopolda Mandića. V mestu so živeli mnogi slavni ljudje: Galileo Galilei, Dante, Petrarca, Giotto, Tizian, Tintoretto ... Ponaša se s prelepimi umetnostnimi zakladi, saj je eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč. Videli bomo Prato della Valle, cerkev sv. Justine, Sodno palačo, Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta, Piazza dei Signori, Univerzo … Več časa bomo namenili ogledu mogočne romarske bazilike sv. Antona, ki je eno najbolj slavnih in priljubljenih svetišč v Italiji. Zgradili so jo v 13. stol., da bi v njej pokopali sv. Antona, ki je umrl v Padovi leta 1231. Zunanjost krasijo gotske arkade ter osem kupol bizantinskega sloga, majhni stolpiči in dva zvonika, notranjost pa številne kapele. Tu bo tudi naša romarska maša. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Padova

2. dan

Monte Berico - Vicenza

Zajtrk. Vožnja na obrobje Vicenze, kjer se razprostira nizko gričevje in na vrhu enega izmed gričev kraljuje slavna božjepotna Marijina bazilika Monte Berico. Mimo neskončno dolgega pokritega stebrišča, ki povezuje mesto z baziliko, se bomo pripeljali prav do vrha. Od tod se nam bo odprl čudovit razgled na Vicenzo z okolico vse do Alp. Sem radi romajo od blizu in daleč ter častijo čudodelen Marijin kip na glavnem oltarju. Častilcem se bomo pridružili tudi mi, saj bo tukaj druga romarska maša. Baročna cerkev hrani mnoge zaklade, kot sta podobi Pietà Bartolomea Montagne in pa Večerja sv. Gregorja Velikega Paola Veroneseja. Nadaljevanje vožnje v Vicenzo, kjer je ustvarjal veliki renesančni arhitekt Andrea Palladio (1508-1580). Ustvaril je toliko lepih zgradb, da se mesto ne imenuje zaman Palladijevo mesto. Na sprehodu po mestu bomo spoznavali znamenitosti Vicenze in se srečevali z najpomembnejšimi Palladijevimi deli: Piazza dei Signori s Palladijevo baziliko in njegovim spomenikom, Corso A. Palladio s palačami, cerkev Santa Corona, Loggia Valmarana … Vsekakor pa ne bomo pozabili obiskati imenitnega Olimpijskega gledališča, ki predstavlja sam vrh Palladijevega dela. Pozno popoldne nas nato čaka skupna večerja, na katerem bo že tradicionalno druženje romarjev in ustvarjalcev Družine. Vrnitev v hotel. Nočitev.

Monte Berico

3. dan

Chiampo – Marostica – Bassano del Grappa

Zajtrk. Vožnja v Chiampo. Mesto zaradi kopije lurške votline nazivajo »italijanski Lurd«. Ogled votline in moderne cerkve bl. Klavdija. Sklepna maša našega romanja. Nadaljevanje poti v Marostico. Obzidje obdaja mesto prav na nenavaden način, saj poleg ravninskega dela, kjer je spodnji grad in troje mestnih vrat, zaokroža tudi hrib Pausolino z zgornjim gradom. Ustavili se bomo na glavnem trgu - Piazza Castello, kjer je na tleh znamenita velikanska šahovnica iz rdečega in belega kamna. Tu vsako drugo leto prirejajo živo šahovsko predstavo v srednjeveških oblačilih - zares paša za oči! Zadnji postanek današnjega dne bo v kraju Bassano del Grappa, prisrčnem mestecu ob reki Brenti, k čemur so pripomogli mnogi znani umetniki (Jacopo del Ponte, Palladio, Marinali, Canova, Dell'Acqua ...). In zares jim je uspelo, kar bomo videli na sprehodu po mestu: po lepih ulicah in prostranih trgih mimo elegantnih palač, velikih cerkva ... Glavna znamenitost in simbol mesta pa je vsekakor pokriti leseni most čez reko Brento, delo velikega arhitekta Palladia. Vrnitev v Ljubljano. 

Bassano del Grappa

Romanje z uredništvom Družine - Severna Italija

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Padova
(1. dan)
2. destinacija
Monte Berico - Vicenza
(2. dan)
3. destinacija
Monte Berico - Vicenza
(2. dan)
4. destinacija
Chiampo – Marostica – Bassano del Grappa
(3. dan)
5. destinacija
Chiampo – Marostica – Bassano del Grappa
(3. dan)
6. destinacija
Chiampo – Marostica – Bassano del Grappa
(3. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Fatima, Lizbona, Porto Čakalna vrsta
Fatima
Fatima, Lizbona, Porto
Duhovno vodstvo

Od 669€

Romanje birmancev v Assisi in Perugio Skoraj zagotovljeno
Assisi
Romanje birmancev v Assisi in Perugio
Po poteh sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo

Od 289€

Romanje v Apulijo Skoraj zagotovljeno
apulija romanje
Romanje v Apulijo
Z duhovnim vodstvom

Od 569€

Na Poljsko po poteh papeža sv. Janeza Pavla II. Zbiramo prijave
Krakov z gradom v ozadju
Na Poljsko po poteh papeža sv. Janeza Pavla II.
Romanje po poteh papeža sv. Janeza Pavla II. in sv. Favstine Kowalske

Od 379€