Turistična agencija Trud
Švica z ledeniškim ekspresom
Prenesi PDF

Švica z ledeniškim ekspresom

Zapeljite se z znamenitim vlakom Glacier Express od St. Moritza do Zermatta

Zagotovljen odhod
Od 12.09. do 15.09.2024

Od 679€

Cene in doplačila

Ledniški ekspres

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 679€
  • Najmanj 25 potnikov 739€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, vlak iz Zermatta v Täsch, 2 polpenziona in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih z 2 in 3 zvezdicami, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 230 evrov. Gondolska žičnica na Mali Matterhorn (cca. 120,00 CHF), Ledeniški ekspres cca. 160,00 CHF (obvezna odločitev ob prijavi, plačilo vodniku na poti) ter vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Poletna osvežitev v objemu švicarskih gora

Z žičnico na Mali Matterhorn 3.883 m, Müstair, St. Moritz, Zermatt, Luzern, Schwyz, Lugano. Prelazi Ofen, Oberalp, Grimsel in St. Gotthard.

Matterhorn Švica

Panoramska vožnja z Ledeniškim ekspresom

Ledeniški ekspres, slavna švicarska gorska železnica, ki povezuje St. Moritz in Zermatt oz. Piz Bernino in Matterhorn. Okoli osem ur dolga panoramska vožnja z vlakom preko 291 mostov, skozi 91 tunelov ter čez prelaz Oberalp (2.033 m) bo izjemno doživetje. Udoben vlak nas bo popeljal skozi gorsko srce Švice, skozi pokrajino čiste narave s prostranimi gozdovi, mimo mirnih alpskih pašnikov, gorskih kotlin, skozi slikovite doline, vasice in mesteca starodavnih izročil: Filisur, Tiefencastel, Thusis, Chur, Disentis, Andermatt, Brig.

Glacier Express - ledeniški vlak od St. Moritza do Zermatta
Glacier Express - ledeniški vlak od St. Moritza do Zermatta

Mali Matterhorn

Obiskali bomo Mali Matterhorn. Z gondolsko žičnico se bomo povzpeli na gornjo postajo žičnice na 3820 m - to je najvišja postaja v Evropi in le 63 m pod vrhom Malega Matterhorna. Do vrha, kjer je razgledna ploščad, pa se bomo dvignili s posebnim dvigalom. Atraktivna vožnja in čudoviti razgledi nas bodo navdušili!

Matterhorn razgled Švica
Matterhorn razgled Švica

Idilični Zermatt

Zermatt, slovito švicarsko gorsko letovišče, ki je priljubljeno tako pozimi zaradi smučanja kot poleti zaradi alpinizma. Sprehodili se bomo po mestecu, kjer bomo uživali ob pogledu na posebno arhitekturo lesenih hišic, ki kar tekmujejo med seboj, katera bo lepše okrašena s cvetjem.

Zermatt
Zermatt okna z rozami
Švica

1. dan

Val Müstair - prelaz Ofen - Val Spöl

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk do Merana ter po dolini jablan Venosta v Švico. Najprej se bomo zapeljali v slikovito dolino Müstair, v istoimensko glavno mesto doline. Obiskali bomo veliko krajevno znamenitost:...

Preberi več
Ledeniški ekspres Švica

2. dan

St. Moritz - Ledeniški ekspres - Zermatt

Zajtrk. Vožnja v St. Moritz, najbolj znano švicarsko smučarsko in topliško središče, prepolno elegantnih hotelov. Tukaj se bomo vkrcali na Ledeniški ekspres, slavno švicarsko gorsko železnico, ki povezuje St. Moritz in Zermatt o...

Preberi več
Luzern

3. dan

Mali Matterhorn - prelaz Grimsel - Luzern

Zajtrk. Dopoldanski izlet na Mali Matterhorn. Z gondolsko žičnico se bomo povzpeli na gornjo postajo žičnicena 3820 m - to je najvišja postaja v Evropi in le 63 m pod vrhom Malega Matterhorna. Do vrha, kjer je razgledna ploščad,...

Preberi več
Lugano

4. dan

Schwyz - Altdorf - Lugano

Zajtrk. Vožnja ob Vierwaldstätterskem jezeru v Schwyz, rojstni kraj švicarske konfederacije, mesto, po katerem je dežela dobila ime. Ogled glavnega trga z mestno hišo, katere zunanjost je lepo poslikana s prizori iz švicarske zg...

Preberi več
1 Val Müstair - prelaz Ofen - Val Spöl
2 St. Moritz - Ledeniški ekspres - Zermatt
3 Mali Matterhorn - prelaz Grimsel - Luzern
4 Schwyz - Altdorf - Lugano
4 Days

Švica z ledeniškim ekspresom

4 Days

1. dan

Val Müstair - prelaz Ofen - Val Spöl

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk do Merana ter po dolini jablan Venosta v Švico. Najprej se bomo zapeljali v slikovito dolino Müstair, v istoimensko glavno mesto doline. Obiskali bomo veliko krajevno znamenitost: samostan sv. Janeza, benediktinski ženski samostan, ki nas bo popeljal skozi 1200 let dolgo zgodovino.

Samostan je bil priča cvetoči krščanski kulturi 8. stol. in je zaradi pomembnosti na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Cerkvica, ki naj bi jo po izročilu dal zgraditi Karel Veliki, sodi med najstarejše zgradbe v Švici. Ponaša se s čudovitimi freskami iz karolinške (9. stol.) ter romanske dobe (12. in 13. stol.). Navdušil nas bo tudi kip Karla Velikega iz 12. stol. Obiskali bomo tudi samostanski muzej. Vožnja skozi vasico Santa Maria, nato pa čez slikoviti prelaz Ofen (2149 m). Od tod se bomo spustili v dolino Spöl. Vozili se bomo po Švicarskem narodnem parku, ki so ga ustanovili že leta 1909. Vožnja hotel, nastanitev, večerja in nočitev.

Švica

2. dan

St. Moritz - Ledeniški ekspres - Zermatt

Zajtrk. Vožnja v St. Moritz, najbolj znano švicarsko smučarsko in topliško središče, prepolno elegantnih hotelov. Tukaj se bomo vkrcali na Ledeniški ekspres, slavno švicarsko gorsko železnico, ki povezuje St. Moritz in Zermatt oz. Piz Bernino in Matterhorn. 

Okoli osem ur dolga panoramska vožnja z vlakom preko 291 mostov, skozi 91 tunelov ter čez prelaz Oberalp (2033 m) bo izjemno doživetje. Udoben vlak nas bo popeljal skozi gorsko srce Švice, skozi pokrajino čiste narave s prostranimi gozdovi, mimo mirnih alpskih pašnikov, gorskih kotlin, skozi slikovite doline, vasice in mesteca starodavnih izročil: Filisur, Tiefencastel, Thusis, Chur, Disentis, Andermatt, Brig. Pozno popoldne bomo prispeli v slovito švicarsko gorsko letovišče Zermatt, ki je priljubljeno tako pozimi zaradi smučanja kot poleti zaradi alpinizma. Sprehod po mestecu, kjer bomo uživali ob pogledu na posebno arhitekturo lesenih hišic, ki kar tekmujejo med seboj, katera bo lepše okrašena s cvetjem. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Ledeniški ekspres Švica

3. dan

Mali Matterhorn - prelaz Grimsel - Luzern

Zajtrk. Dopoldanski izlet na Mali Matterhorn. Z gondolsko žičnico se bomo povzpeli na gornjo postajo žičnice na 3820 m - to je najvišja postaja v Evropi in le 63 m pod vrhom Malega Matterhorna. Do vrha, kjer je razgledna ploščad, pa se bomo dvignili s posebnim dvigalom.

Atraktivna vožnja in čudoviti razgledi nas bodo navdušili!!! Spust v dolino in vožnja iz Zermatta s posebnim vlakom v Täsch, kjer nas bo čakal naš avtobus. Nadaljevanje poti po zgornji dolini reke Rone in nato po zanimivi visokogorski panoramski cesti čez prelaz Grimsel (2.165 m) ter ob mnogih jezerih v Luzern. Nastanitev v hotelu. Prosto za večerjo po želji in sprehod po znamenitih luzernskih lesenih mostovih. Nočitev.

Luzern

4. dan

Schwyz - Altdorf - Lugano

Zajtrk. Vožnja ob Vierwaldstätterskem jezeru v Schwyz, rojstni kraj švicarske konfederacije, mesto, po katerem je dežela dobila ime. Ogled glavnega trga z mestno hišo, katere zunanjost je lepo poslikana s prizori iz švicarske zgodovine. Vožnja v Altdorf, kjer si bomo ogledali spomenik Viljemu Tellu.

Nadaljevanje slikovite vožnje čez prelaz Sankt Gotthard (2.106 m) na jug v italijanski kanton Ticino. Zadnji postanek na naši poti bomo naredili v Luganu, najlepšem mestu kantona ob istoimenskem jezeru, ki si ga Švicarji delijo z Italijani. Zlasti lepo je ob rivieri Paradiso, kjer kljub severni legi še rastejo palme. Ogled starega dela mesta, romansko-renesančne katedrale sv. Lovrenca in cerkve Angelske Matere Božje z odličnimi freskami, še posebej velja omeniti fresko "Pasijon". Slovo od Švice in vrnitev proti domu. Vožnja mimo Bergama, Verone in Benetk v Ljubljano.

Lugano

Švica z ledeniškim ekspresom

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Val Müstair - prelaz Ofen - Val Spöl
(1. dan)
2. destinacija
Val Müstair - prelaz Ofen - Val Spöl
(1. dan)
3. destinacija
St. Moritz - Ledeniški ekspres - Zermatt
(2. dan)
4. destinacija
St. Moritz - Ledeniški ekspres - Zermatt
(2. dan)
5. destinacija
Mali Matterhorn - prelaz Grimsel - Luzern
(3. dan)
6. destinacija
Mali Matterhorn - prelaz Grimsel - Luzern
(3. dan)
7. destinacija
Schwyz - Altdorf - Lugano
(4. dan)
8. destinacija
Schwyz - Altdorf - Lugano
(4. dan)