Turistična agencija Trud
Trst: razstava Vincent van Gogh
Prenesi PDF

Trst: razstava Vincent van Gogh

Z umetnostno zgodovinarko mag. Tino Ponebšek

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Van Gogh Milano

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, vodstvo umetnostnega zgodovinarja, vstopnico na razstavo »Van Gogh« z lokalnim vodstvom in organizacijo.

Doplačila po želji

Morebitne ostale vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno.

Plačilni pogoji

V celoti ob prijavi.

Dodatne informacije

Lokalno vodstvo po razstavi je v angleškem jeziku s slovenskim prevodom. V primeru, da je potrebno skupino razdeliti na dva dela, bo imela ena skupina vodstvo s slovenskim prevodom, druga pa v angleščini.

Vincent van Gogh v Trstu

»Van Gogh – največje mojstrovine iz muzeja Kröller Müller« je naslov velike razstave, ki prihaja v v palačo Revoltella v Trst. Razstava je posvečena največjemu nizozemskemu postimpresionističnemu slikarju Vincentu van Goghu (1853–1890), ki velja za enega izmed najbolj cenjenih avtorjev zgodovine umetnosti.

Vittorio Emanuelle

Najlepša Van Goghova dela

V Italijo iz nizozemskega muzeja Kröller Müller prihajajo najlepša van Goghova dela, skozi njegov opus pa bomo spoznali kratko in turbulentno življenje velikega genija, ki je s svojimi kompozicijami in živahnim koloritom že napovedoval ekspresionizem in imel močan vpliv na umetnost v 20. stoletju. Razstava nas bo s petdeset deli popeljala skozi van Goghov slikarski razvoj in nam bodo pobliže odstrla njegov miselni tok.

Van Gogh in njegova žitna polja
Najlepša Van Goghova dela

Van Goghovo slikarstvo

Slikarstvo je van Gogha zaznamovalo šele v zadnjem desetletju njegovega življenja, ko se je leta 1880 odločil za slikarski poklic. S finančno pomočjo brata Thea je študiral dela Milleta, Daubignyja in Rousseauja, ter sprva upodabljal realistična tihožitja in kmečka opravila na poljih, njegov zgodnji kolorit pa je temnih in težkih barv. Čuti se vplive haške slikarske šole, ki se je naslanjala predvsem na francoske realiste barbizonske smeri. Stik s francoskimi impresionisti v Parizu leta 1886 je osvobodil van Goghov slog, barve njegovih platen so postale svetlejše, slikarske poteze pa so že napovedovale ekspresionizem.

V restavraciji, delo Vincenta van Gogha
Van Goghovo slikarstvo

Arles in pozno obdobje

Spoprijateljil se je s Paulom Gauguinom in z njim leta 1888 odpotoval v Arles, kjer je njegov slog popolnoma dozorel. Obdobje v Arlesu je bilo najbolj plodno, slikal je čudovito okolico vrtov, dreves, sončnic, mostov in ljubkih ulic, v tem času je naslikal tudi veliko portretov. Duševno vedno slabši in neuravnovešeni van Gogh je zadnji dve leti preživel v stalnem boju s halucinacijami, a s slikanjem ni nikoli prenehal. Njegovo poznejše delo, ko je opustil impresionistične težnje, je bilo zelo pomembno za fauviste, ekspresioniste in sodobno slikarstvo nasploh.

Arles in pozno obdobje
Trst

1. dan

Trst

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja v Trst, že iz rimskih časov znano mesto Tergeste. V srednjem veku so tukaj vladali, Bizantinci, Franki in oglejski patriarhi. V drugi polovici 14. stol. je mesto prišlo pod Habsburžane, ki je s...

Preberi več
1 Days

Trst: razstava Vincent van Gogh

1 Days

1. dan

Trst

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja v Trst, že iz rimskih časov znano mesto Tergeste. V srednjem veku so tukaj vladali, Bizantinci, Franki in oglejski patriarhi. V drugi polovici 14. stol. je mesto prišlo pod Habsburžane, ki je sčasoma postalo največje pristanišče v monarhiji. Sledi ogled razstave »Van Gogh« v Palazzo Revoltella s strokovnim vodstvom. Popoldne bomo obiskali prostrano romansko-gotsko stolnico sv. Justa, zgrajeno v na temeljih rimskega templja in se sprehodili po glavnih trgih ter imeli na voljo tudi nekaj prostega časa. Proti večeru vrnitev v Ljubljano.

Trst

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Trst
(1. dan)

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha
Panorama starodavnega kamnitega mesta na griču

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha

Italija