Turistična agencija Trud
Velika albanska tura
Prenesi PDF

Velika albanska tura

Albanija, mediteranska dežela navdušuje s svojo čudovito naravo, gostoljubnimi domačini in slikovitimi mesteci.

Zbiramo prijave
Od 07.10. do 14.10.2024

Od 1.050€

Cene in doplačila

Velika albanska tura

Cene

  • najmanj 25 potnikov 1.050€
  • najmanj 20 potnikov 1.150€
  • najmanj 15 potnikov 1.250€

Vključuje

Letalski prevoz, vse letališke in varnostne pristojbine, ročna prtljaga v merah 40×30×20 cm, 7 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 in 4 zvezdicami, 7 večerij, vožnje z avtobusom po Albaniji po programu, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 240 evrov, dodaten kovček do 10 kg cca. 50 evrov oz. do 20 kg cca. 60 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Vizumi

Slovenski državljani za vstop v Albanijo vizuma ne potrebujejo. V Albanijo lahko vstopajo na podlagi slovenskega potnega lista oziroma na podlagi slovenske osebne izkaznice.

Albanija

Albanija, mediteranska dežela, ki ji domačini pravijo Shqipëria, velja za eno najrevnejših evropskih držav, a navdušuje s svojo čudovito naravo, gorami, oljkami in pinijami, gostoljubnostjo domačinov in slikovitimi mesteci, po katerih so se sprehajali že Iliri in Rimljani. 

Dežela slovi po svojih izvrstnih slaščicah, posejanosti z bunkerji in številnih mercedesih, ki so v lasti skoraj vsake albanske družine. Obiskali bomo najlepše albanske kraje, se kopali v čistem Jonskem morju in raziskovali tisočletno zgodovino albanskega naroda.

Velika albanska tura

Butrint (UNESCO)

Obiskali bomo največje arheološko najdišče v Albaniji – Butrint (UNESCO), ki so ga ustanovili Grki s Krfa v 6. stol. pr. n. št., kasneje, leta 167 pr. n. št. pa so ga zavzeli Rimljani. Ogledali si bomo grško gledališče, rimske terme, krstilnico, baziliko, mogočno kiklopsko obzidje in muzej antike v gradu, kjer je nekoč kraljevala akropola. Z gradu se nam bo odprl lep razgled na Butrintsko jezero ter na trdnjavi Ali Pashe.

Butrint - arheološko najdišče na jugu Albanije

Gjirokaster

Obiskali bomo eno izmed najlepših albanskih mest Gjirokaster, kjer se je rodil Enver Hoxha in je posledično tudi zelo lepo ohranjeno. Mesto bomo spoznavali na sprehodu po slikovitih ulicah, bazarju, po želji bomo poskusili albanske slaščice in občudovali prekrasno arhitekturo trinadstropnih hiš iz 19. stol.

Gjirokaster
Tirana

1. dan

Tirana

Odhod iz Ljubljane in vožnja do enega izmed bližnjih letališč, od koder bomo poleteli v Tirano. Popoldne bo namenjeno Tirani, glavnemu mestu Albanije, ki nas bo presenetila s svojimi pisanimi pročelji, tržnicami, mošejami, palač

Preberi več
Apollonia

2. dan

Ardenica - Apollonia - Vlora

Po zajtrku vožnja proti jugu do pravoslavnega samostana Ardenica, ki ga je ustanovil bizantinski cesar Andronik II. Paleolog konec 13. stol. po zmagi nad Anžuvinci, ki so oblegali albansko mestece Berat. V samostanu Marijinega r...

Preberi več
Albanska riviera

3. dan

Albanska riviera - Saranda

Zajtrk. Dan bo namenjen raziskovanju slikovite albanske riviere. Najprej se bomo zapeljali skozi Nacionalni park Llogara, kjer se nam bodo odpirali fantastični pogledi na morje na eni, ter na mogočno gorovje na drugi strani. Ust...

Preberi več
Butrint

4. dan

Butrint - Ksamil - grad Lekures

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali največje arheološko najdišče v Albaniji – Butrint (UNESCO), ki so ga ustanovili Grki s Krfa v 6. stol. pr. n. št., kasneje, leta 167 pr. n. št. pa so ga zavzeli Rimljani. Ogledali si bomo grško gle...

Preberi več
Gjirokaster

5. dan

Mezopotam - Syri i Kalter - Gjirokaster

Po zajtrku obiskali vasico Mezopotam z zanimivim samostanom sv. Nikolaja iz 12. stol., kjer bomo občudovali reliefe mitoloških živali. Nato se bomo sprehodili še ob reki Bistrici vse do izvira Modro oko oz. Syri i Kalter, kjer n...

Preberi več
Berat

6. dan

Tepelene - Byllis - Berat

Zajtrk. Pot bomo nadaljevali proti severu, se na kratko ustavili v Tepelenah, kjer se je na svojih popotovanjih ustavil tudi lord Byron, ter skozi razgibano in spreminjajočo se pokrajino prišli do ruševin oddaljenega mesta Bylli...

Preberi več
Kruja

7. dan

Drač - Kruja

Zajtrk. Obiskali bomo Drač, najbolj znano albansko pristaniško mesto, ki ima svoje korenine že v antiki. Sprehodili se bomo ob bizantinskem mestnem obzidju, si pogledali rimski amfiteater, mošejo ter arheološki muzej. Popoldne n...

Preberi več
Tirana

8. dan

Tirana

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Tirani, od koder bomo poleteli na enega izmed bližnjih letališč. Še prevoz do Ljubljane.

Preberi več
1 Tirana
2 Ardenica - Apollonia - Vlora
3 Albanska riviera - Saranda
4 Butrint - Ksamil - grad Lekures
5 Mezopotam - Syri i Kalter - Gjirokaster
6 Tepelene - Byllis - Berat
7 Drač - Kruja
8 Tirana
8 Days

Velika albanska tura

8 Days

1. dan

Tirana

Odhod iz Ljubljane in vožnja do enega izmed bližnjih letališč, od koder bomo poleteli v Tirano. Popoldne bo namenjeno Tirani, glavnemu mestu Albanije, ki nas bo presenetila s svojimi pisanimi pročelji, tržnicami, mošejami, palačami, restavracijami … Oglede bomo začeli na Skenderbegovem trgu, kamor se stekajo vse glavne ulice. Sprehodili se bomo mimo Skenderbegovega spomenika, mošeje Et'hem Bey, stolpa z uro, kulturnega doma, vladne palače, parlamenta, različnih rezidenc, kongresne palače … Namestitev hotelu, večerja in nočitev.

Tirana

2. dan

Ardenica - Apollonia - Vlora

Po zajtrku vožnja proti jugu do pravoslavnega samostana Ardenica, ki ga je ustanovil bizantinski cesar Andronik II. Paleolog konec 13. stol. po zmagi nad Anžuvinci, ki so oblegali albansko mestece Berat. V samostanu Marijinega rojstva nas bo navdušil razkošen ikonostas in poslikave bratov Zografi, dveh pomembnih albanskih osebnosti sredine 18. stol. Nato se bomo zapeljali do morja in obiskali ostanke antičnega mesta Apollonia, ki ga je v svojih spisih opeval že Cicero. Apollonio so ustanovili Grki iz Korinta leta 588 pr. n. št., tu je študiral tudi bodoči cesar Avgust. Še vožnja v Vloro, živahno letoviško mesto ob morju. Prosto za kopanje ali samostojna raziskovanja in sprehode ob rivi po želji. Namestitev hotelu, večerja in nočitev.

Apollonia

3. dan

Albanska riviera - Saranda

Zajtrk. Dan bo namenjen raziskovanju slikovite albanske riviere. Najprej se bomo zapeljali skozi Nacionalni park Llogara, kjer se nam bodo odpirali fantastični pogledi na morje na eni, ter na mogočno gorovje na drugi strani. Ustavili se bomo na prelazu Llogara na 1000 m nadmorske višine, kjer je čudovit razgled na plaže in kristalno čisto morje. Pot bomo nadaljevali do čudovite plaže Dhermi, kjer si bomo vzeli čas za skok v kristalno čisto morje ali kosilo po želji. Nadaljevanje vožnje mimo vasice Himara, ki slovi po nasadih oljk in citrusov, vse do mogočne trdnjave Ali Pashe v Porto Palermu, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na albansko riviero. Nadaljevanje vožnje v Sarando, ki velja za največje albansko letovišče. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Albanska riviera

4. dan

Butrint - Ksamil - grad Lekures

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali največje arheološko najdišče v Albaniji – Butrint (UNESCO), ki so ga ustanovili Grki s Krfa v 6. stol. pr. n. št., kasneje, leta 167 pr. n. št. pa so ga zavzeli Rimljani. Ogledali si bomo grško gledališče, rimske terme, krstilnico, baziliko, mogočno kiklopsko obzidje in muzej antike v gradu, kjer je nekoč kraljevala akropola. Z gradu se nam bo odprl lep razgled na Butrintsko jezero ter na trdnjavi Ali Pashe. Nadaljevanje vožnje do ene izmed najlepših plaž Evrope - Ksamil. Prosto popoldne za kopanje. Zvečer se bomo zapeljali do gradu Lekures iz 16. stol., kjer si bomo z razgledne točke ogledali Sarando, grški otok Krf in Butrintsko jezero. Čaka nas večerja v grajski restavraciji. Vrnitev v hotel in nočitev.

Butrint

5. dan

Mezopotam - Syri i Kalter - Gjirokaster

Po zajtrku obiskali vasico Mezopotam z zanimivim samostanom sv. Nikolaja iz 12. stol., kjer bomo občudovali reliefe mitoloških živali. Nato se bomo sprehodili še ob reki Bistrici vse do izvira Modro oko oz. Syri i Kalter, kjer nas bo navdušila modro-zelena barva vode in globina več kot 45 metrov. Nadaljevanje vožnje v eno izmed najlepših albanskih mest Gjirokaster, kjer se je rodil Enver Hoxha in je posledično tudi zelo lepo ohranjeno. Mesto bomo spoznavali na sprehodu po slikovitih ulicah, bazarju, po želji bomo poskusili albanske slaščice in občudovali prekrasno arhitekturo trinadstropnih hiš iz 19. stol. Povzpeli se bomo do gradu iz 6. stol., ki je dolga stoletja služil kot zapor, danes pa je tukaj muzej (na dvorišču gradu je na ogled tudi zrušeno ameriško vojaško letalo). Za konec bomo obiskali še izredno zanimiv etnografski muzej, kjer si bomo ogledali značilne albanske bivalne prostore: spalnice, sobe za goste, jedilnico … Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Gjirokaster

6. dan

Tepelene - Byllis - Berat

Zajtrk. Pot bomo nadaljevali proti severu, se na kratko ustavili v Tepelenah, kjer se je na svojih popotovanjih ustavil tudi lord Byron, ter skozi razgibano in spreminjajočo se pokrajino prišli do ruševin oddaljenega mesta Byllis. Po legendi naj bi mesto ustanovili bojevniki pod vodstvom Ahilovega sina, ki se je vrnil iz trojanske vojne. Arheologi še niso našli dokazov o Homerjevih junakih, izkopali pa so stadion, gledališče in utrdbe helenističnega obdobja. Nato se bomo zapeljali do Berata, enega izmed najlepših muzejskih mest v Albaniji, ki se ga drži ime »mesto tisočerih oken«. Navdušila nas bo že čudovita okolica, posejana z oljčnimi in češnjevimi nasadi. Berat je ohranil svoje cerkve in mošeje, saj ga med vladavino Enverja Hoxhe niso uničili. Oglede bomo začeli na starem utrjenem delu mesta, ki ga obdaja masivno obzidje s 24 stolpi. Znotraj obzidja se nahaja 20 cerkva, največja med njimi je sedaj muzej pomembnega albanskega slikarja iz 16. stol. Onufrija. Ogledali si bomo njegovo zbirko ikon. Sprehodili se bomo med starimi tradicionalnimi hišami, cerkvicami iz 13. stol. in kapelicami ter uživali v razgledu na mesto pod nami. Namestitev, večerja in nočitev.

Berat

7. dan

Drač - Kruja

Zajtrk. Obiskali bomo Drač, najbolj znano albansko pristaniško mesto, ki ima svoje korenine že v antiki. Sprehodili se bomo ob bizantinskem mestnem obzidju, si pogledali rimski amfiteater, mošejo ter arheološki muzej. Popoldne nas pričakuje Kruja, mesto, ki ga obdajajo veličastne gore in nasadi oljk, najbolj znano pa je po svoji nepremagljivosti pred Turki v času Skenderbega. Ogledali si bomo značilne albanske hiše, bogat bazar, Skenderbegov konjeniški spomenik, grad s Skenderbegovim muzejem, etnografski muzej … Nastanitev v hotelu. Danes nas čaka tipičen albanski večer s tradicionalnimi jedmi in albanskim plesom. Nočitev.

Kruja

8. dan

Tirana

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Tirani, od koder bomo poleteli na enega izmed bližnjih letališč. Še prevoz do Ljubljane.

Tirana

Velika albanska tura

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Tirana
(1. dan)
2. destinacija
Ardenica - Apollonia - Vlora
(2. dan)
3. destinacija
Ardenica - Apollonia - Vlora
(2. dan)
4. destinacija
Ardenica - Apollonia - Vlora
(2. dan)
5. destinacija
Albanska riviera - Saranda
(3. dan)
6. destinacija
Butrint - Ksamil - grad Lekures
(4. dan)
7. destinacija
Butrint - Ksamil - grad Lekures
(4. dan)
8. destinacija
Mezopotam - Syri i Kalter - Gjirokaster
(5. dan)
9. destinacija
Tepelene - Byllis - Berat
(6. dan)
10. destinacija
Tepelene - Byllis - Berat
(6. dan)
11. destinacija
Drač - Kruja
(7. dan)
12. destinacija
Drač - Kruja
(7. dan)
13. destinacija
Tirana
(8. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Makedonija, Kosovo in Albanija Skoraj zagotovljeno
Makedonija, Kosovo in Albanija
Makedonija, Kosovo in Albanija
Duhovno vodstvo

že 850€

Srbski samostani z Beogradom Zbiramo prijave
Srbski samostani z Beogradom
Srbski samostani z Beogradom
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 425€

Albanija in Kosovo Zbiramo prijave
Albanija in Kosovo
Albanija in Kosovo
Neokrnjena narava in pristnost »zaprte« Albanije ter Unescovi spomeniki na Kosovu

Od 990€