domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Kalifornija in narodni parki
Potovanje med nepozabnimi narodnimi parki in utripom milijonskih velemest

Vabimo vas na nepozabno pot po zahodnem delu ZDA, ki smo ji poleg sončne Kalifornije dodali še neustavljivo privlačnost ameriških narodnih parkov. Naša pot se bo začela v Los Angelesu, mestu filmske industrije in hollywoodskih zvezd. Sledi obisk San Francisca in pot v notranjost dežele, na »divji zahod«, kjer spoznamo najlepše ameriške narodne parke: Grand Canyon, Bryce, Zion, Monument Valley... Poseben mik potovanju zagotovo daje postanek v mestu zabave, Las Vegasu. 

Dolina smrti

od 13.okt.2022
do 26.okt.2022
Cena
2.850 (najmanj 20 potnikov),
2.950 (najmanj 15 potnikov),
3.050 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Los Angeles
Jutranji prevoz do enega od okoliških letališč, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do nastanitve. Nočitev.
2. dan: San Louis Obispo-San Simeon-Carmel-Monterey-San Francisco
Naša pot se nadaljuje po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki ima pridevek »romantični«. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Prenočevanje pred San Franciscom. Nočitev.
3. dan: San Francisco
Ogled San Francisca: Zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavimo se na pomolu 39, kjer si lahko privoščimo kakšno morsko jed, se sprehodimo skozi vrvež obiskovalcev in opazujemo morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev.
4. dan: Yosemite
Odpravimo se proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Kmalu nas pozdravi eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v Zda, čudoviti Yosemite. Poezija v granitu, je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 metrov visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpično strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako slaven. Nočitev.
5. dan: NP Sekvoja-Bakersfield
Danes nas čaka naslednji čudovit park. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato vožnja do mesteca Bakersfield. Nočitev.
6. dan: Bakersfield-Dolina smrti-Las Vegas
Danes nas bo naša pot vodila skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer se bomo sprehodili po slovitem buleverju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev.

Kirk Kerkorian, "ustanovitelj" Las Vegasa
7. dan: Las Vegas, jez Hoover
Dopoldan se zapeljemo do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne. Nočitev.
8. dan: Las Vegas-NP Zion-NP Bryce Canyon
Zjutraj bomo zapustili Las Vegas
in se najprej odpeljali do NP Zion. Ta je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato obiščemo še NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki jih je v milijonih let narava in njene sile izdolbla iz rdeče gline. Nočitev.
9. dan: Bryce Canyon-Antelope Canyon-Monument Valley
Dan bo namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem »westernu«. Nočitev.

Gondola in hotel - nevarnost ali priložnost za Grand Canyon?
10. dan: Grand Canyon-Flagstaff
Glavni cilj danes je Grand Canyon, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, ampak celotna narava nas bo pustila brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve, samota so res osupljive. Po želji helikopterski ogled kanjona (cca 300 USD). Dan končamo na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev.
11. dan: Flagstaff-Montezuma-Phoenix-San Diego
Na poti proti pacifiški obali še zadnje srečanje z osupljivo naravo Arizone. Ustavimo se pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu od najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Nočitev.
12. dan: San Diego-Los Angeles
Ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu lahko opazujemo pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Proti večeru prispemo v Los Angeles, videli bomo znameniti znak »Hollywood«. Odpeljali se bomo do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev.
13. dan: Los Angeles
Danes si natančneje si ogledamo še samo mesto angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato odhod na letališče in polet v Evropo.
14. dan: Ljubljana-Maribor
Vrnitev na enega od okoliških letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.
10.11.2018
Kalifornija in narodni parki
Pozdravljeni,

ravno sem se vrnila iz potovanja po Kaliforniji in nacionalnih parkih. Z agencijo Trud sem potovala prvič in sem izjemno zadovoljna. Vsa zahvala vodiču Martinu, ki se je dokazal kot vodič in voznik. Potovanje je naredil prijetno in se res potrudil, da smo od izleta odnesli kar največ. Nič mu ni odveč, naše želje so bile vedno upoštevane. Pričakovanja so bila velika, ampak so se izpolnila. Družba je bila naključna, pa vendar vec kot odlična. ZDA so me navdušile in z veseljem bi se še kdaj vrnila. Ocena: 10+
Špela
15.05.2018
Kalifornija in narodni parki
Pozdravljeni,

še vedno sva pod vtisom potovanja in ni besed s katerimi bi opisala lepote te dežele, ljudi, običajev in možno uresnicitev ameriških sanj. Uresničile so se nama otroške sanje obiskati Ameriko. Sanje nama je uspelo uresničiti skupaj z vašo agencijo in enkratnim vodičem Andrejem, katerega znanje in sposobnost organiziranja je bilo naravnost impresivno. Še enkrat hvala za tako izjemno potovanje.
Peter in Nataša Lešnik
12.05.2018
Kalifornija in narodni parki
Spoštovani,

najprej je bilo potrebno malce zbrati misli in vtise s potovanja, šele sedaj lahko kaj o samem potovanju zapišem. Z vašo agencijo sva z ženo potovala prvič in sva zelo zadovoljna. Program je čudovit in na trenutke naporen, vendar le tako lahko vidiš in doživiš Kalifornijo. Naravni parki so prav tako pustili nepozaben pečat. Celotno zgodbo pa je dodatno popestril fantastičen vodnik Andrej. Skozi celo pot je dokazoval svoj sposobnost s tem, ker je bil voznik in vodnik skratka deklica za vse. Zelo naporno je voziti in razlagati razne podatke o državi ter odgovarjati na vsa mogoča vprašanja, zvečer pa še razložiti kovčke in pomagati potnikom. Pokazal je veliko širino znanja in bil vodnik v pravem pomenu besede. Hvala za vse in tudi to, da nas je varno pripeljal od začetka do konca poti. Lepo vas pozdravljava in srečno do prihodnjič,
Vinko in Polona Spolenak
11.05.2016
Kalifornija in narodni parki
Pozdravljeni! Pred nekaj dnevi sva se vrnili z vašega potovanja po Kaliforniji. Potovanje je bilo super izvedeno. Vsa zahvala Andreju za posredovano znanje in vso prijaznost ter varno vožnjo po zasneženih NP. Hvala ker ste nama omogočili tudi ogled San Diega in Sea Worlda. Resno se zanimava za vaše potovanje po glasbenem jugu USA. Upam da ga boste tudi v prihodnjem letu dali na seznam in izvedli! Lep pozdrav do naslednjega potovanja.
Marta in Nataša
11.05.2015
Kalifornija in narodni parki
Spoštovana agencija Trud! Pred nekaj dnevi sem se vrnila s potovanja po Kaliforniji in narodnih parkih. Bilo je prekrasno, vse je potekalo kot po olju, videli smo vse, kar je bilo na programu (pa tudi še kaj več), hoteli so bili urejeni in čisti, naš (in vaš) vodič Andrej pa kratkomalo super: zelo dobro pripravljen, bodisi kot vodič, bodisi kot voznik, potrpežljiv, vedno dobre volje, prijazen do vseh in ustrežljiv, za kar se mu še enkrat prisrčno zahvaljujem. Z iskreno željo, da bi še potovala z vašo cenjeno agencijo, Vas prisrčno pozdravljam,
Ana T.
05.11.2014
Kalifornija in narodni parki
Spoštovani,  

z ženo sva se udeležila prijetnega potovanja po zahodu ZDA. Program je bil, tako kot je običajno pri vaši agenciji, zelo dober, nacionalni parki izjemni, pa tudi SF in LA sta prijetni velemesti. Vodnik Andrej je poglavje zase - odličen vodič, živi leksikon, predstavil nam je lepote narave in življenje v mestih ter nas vzpodbudil k preizkusu naše sreče v Las Vegasu. To je bilo najino trinajsto potovanje z vami, veseliva se naslednjega!
Savica in Ivan Pureber
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji