domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Sicilija z Etno
Temperamentni sredozemski otok čudovite narave in izjemnih spomenikov

Vabimo vas na potovanje na Sicilijo, očarljivi sredozemski otok sonca in prijaznih ljudi. Sicilija je bila od vedno stičišče različnih kultur in mnoge spomenike preteklosti si bomo lahko ogledali. Uživali bomo v čudoviti pokrajini in se lahko povzpeli na ognjenik Etno.

od 27.okt.2021
do 31.okt.2021
Cena
620 (najmanj 40 potnikov),
650 (najmanj 30 potnikov),
670 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Palermo-Monreale-Palermo
Zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od okoliških letališč ter poletimo na čudovito Sicilijo. Spoznavanje otoka začnemo v Monrealu. Tu stoji veličastna katedrala s čudovitimi mozaiki iz 12. in 13. stoletja. Nato spust v Palermo in že prvo spoznavanje živahne prestolnice. Včasih je bilo to eno najpomembnejših in najbogatejših mest v Evropi in veliko nekdanjega blišča še danes prepoznamo v mešanici različnih arhitekturnih slogov. Ogledamo si stolnico, Palatinsko kapelo, katakombe... in morda spijemo pravi italijanski kapučino skupaj z domačini, ki dajejo mestu poseben čar. Večerja in nočitev.
2. dan: Palermo-Cefalu-Enna-Taormina
Odhod v ljubki Cefalu, eno najzanimivejših mestec na Siciliji. Sprehod po ozkih mestnih ulicah nas bo zopet vrnil v pretekle čase. Videli bomo stolnico, ki se ponaša z bizantinskimi mozaiki, prav tako pa je zanimivost mestna pralnica iz arabskih časov. Pot nas nato vodi preko notranjosti otoka, kjer nas čaka Enna, ki se ne ponaša le s čudovitimi pogledi na velik del otoka, ampak tudi s katedralo, ki je pod zaščito Unesca. Večerja in nočitev.
3. dan: Etna-Taormina
Pred nami je obisk simbola Sicilije, ognjenika Etne. Z avtobusom se bomo povzpeli na skoraj dva tisoč metrov višine, nato pa gremo po želji lahko še višje z žičnico in terenskimi vozili (doplačilo). Uživali bomo v pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Popoldne pa se spoznamo še z enim najbolj prijetnih in sproščenih otoških mestec, Taormino. Ta nas očara z romantičnimi ulicami
in prijetnim sredozemskim razpoloženjem, spoznamo pa tudi lep starogrški amfiteater. Nočitev.
4. dan: Sirakuza-Piazza Armerina-Agrigento
Danes nas čaka pot do Sirakuze, ki so znane kot rojstno mesto matematika Arhimeda in kot eno največjih središč grške civilizacije. Glavne znamenitost so antično gledališče in amfiteater, Apolonovo svetišče, Dionizijevo uho. Pot preko notranjosti otoka proti Piazzi Armerini, kjer si ogledamo še slavne mozaike iz okoli leta 300 po Kr. Večerja in nočitev.
5. dan: Agrigento-Marsala-Erice-Ljubljana
Za konec nas čaka Agrigento, najpomembnejše arheološko najdišče otoka. Nekdaj je mogočno mesto Agrigento štelo okrog 200.000 prebivalcev. Sprehodili se bomo po Dolini templjev, kjer so ohranjena mnoga grška svetišča in templji. Nato zanimiva pot ob južni obali Sicilije. Postanek v Marsali, kjer lahko kupimo steklenico najbolj znanega otoškega vina »Marsala«. Za konec se povzpnemo na Erice, ki se ponaša s slikovito lego in čudovitimi pogledi, sprehod po ozkih uličicah malega mesteca je kot nalašč za slovo od »sicilijanskega« utripa. Odhod na letališče in polet do enega od okoliških letališč, od tam pa sledi še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji