domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > FATIMA/ PORTUGALSKA > Fatima, Lizbona, Porto
Fatima, Lizbona, Porto
Duhovno vodstvo

Vabimo vas na romanje na Portugalsko in njeno največje romarsko središče Fatimo. Tu se je 13. maja 1917 Marija prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat v Fatimo prihajajo romarji z vsega sveta. Obiskali bomo še veliko drugih zanimivih portugalskih krajev in tako obogatili naše romanje, saj je Portugalska ena od najlepših dežel v Evropi s številnimi mogočnimi cerkvami in samostani, čudovito naravo in bogatim ljudskim izročilom.

od 22.okt.2021
do 25.okt.2021
Cena
559 (najmanj 40 potnikov),
599 (najmanj 30 potnikov),
639 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Italija-Porto-(Coimbra)-Fatima
Odhod ob 2.00 iz Ljubljane. Vožnja do letališča v Italiji in jutranji polet v Porto, drugo največje portugalsko mesto, ki se slikovito razteza ob znameniti reki Douro. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška (maša). Spoznali bomo tudi druge zanimivosti: mestno hišo, slavno palačo Borza, stolnico... Po želji lahko obiščemo kakšno od znamenitih vinskih kleti in spoznamo postopek pridelave portovca. Nato odhod proti Fatimi in če bo dovolj časa, se lahko na kratko sprehodimo tudi po Coimbri, najstarejšem portugalskem univerzitetnem mestu. V starem mestnem jedru bomo se nahaja tudi katedrala in cerkev sv. Križa. Večerni prihod v Fatimo, večerja in nočitev.
2. dan: Fatima, Aljustrel
Dan bomo preživeli v Fatimi. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Udeležimo se križevega pota, ki vodi do vasice Aljustrel. Dovolj bo tudi časa za osebno molitev in razmišljanje. Večerja in nočitev.
3. dan: Fatima-Batalha-Alcobaca-Nazare-Obidos-Fatima
Po jutranji maši se odpravimo na celodnevni izlet do zanimivih okoliških krajev. Najprej bomo videli dva pomembna kulturna spomenika, ki sta uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. To sta čudovita gotska cerkev Santa Maria de Victoria s samostanom v Batalhi ter cistercijanski samostan v Alcobaci. Kosilo si lahko privoščimo v obmorskem mestecu Nazare, kjer bomo z visoke pečine občudovali širni Atlantik in poslušali zgodbe o slavnih portugalskih pomorščakih. Za konec nam ostane še Obidos, očarljivo belo mestece umetnikov, kjer se sprehodimo po ozkih uličicah med lično urejenimi hiškami in morda kupimo kakšen lep spominček za domače (tu je tudi dom portugalskega češnjevega likerja). Vrnitev v Fatimo, večerja in nočitev.
4. dan: Fatima-Sintra-Cabo da Roca-Lizbona-Italija-Ljubljana
Zgodaj zjutraj zapustimo Fatimo in se odpeljemo v Sintro. Kratek sprehod po slikoviti vasici in nadaljevanje poti do najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca. Po spominski fotografiji nadaljujemo pot v Lizbono. Najprej se ustavimo pri enem od simbolov mesta, znamenitemu stolpu in spomeniku pomorščakom, ki so odkrivali Novi svet. Nato sprehod po osrednjem trgu Rossio in vzpon do najbolj slikovite četrti Alfama ter srednjeveške trdnjave sv. Jurija. Sledi odhod na letališče in polet v Italijo ter jutranji povratek v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji