Turistična agencija Trud
Z žičnicami nad Alpami iz Francije v Italijo
Prenesi PDF

Z žičnicami nad Alpami iz Francije v Italijo

Z žičnico iz francoskega Chamonixa v italijanski Courmayeur, vožnja nad ledeniki na višini okoli 3500 m ter z gondolsko žičnico na 3842 m visoki Aiguille du Midi

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Z žičnicami nad Alpami iz Francije v Italijo

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 180 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi, gondolske žičnice iz Chamonixa v Courmayeur cca. 160 evrov (odločitev ob prijavi, plačilo ob dokončnem plačilu pred odhodom, takrat bo tudi znana točna cena za žičnice v letu 2024).

Adrenalinska tura

Sacra di San Michele, Le Puy-en-Velay, Grande Chartreuse, Annecy, Chamonix

Z žičnicami nad Alpami iz Francije v Italijo

Aiguille du Midi

Fantastično vznemirljiva panoramska vožnja z žičnico iz francoskega Chamonixa v italijanski Courmayeur, vožnja nad ledeniki in med mogočnimi vršaci na višini okoli 3500 m, kar bo vsekakor izjemno doživetje! Najprej se bomo z gondolsko žičnico povzpeli na 3842 m visoki Aiguille du Midi in na vrhu z razgledne ploščadi uživali v izjemnem razgledu na številne vrhove alpskega sveta, predvsem pa na 4810 m visoki Mont Blanc.

Aiguille du Midi
Mont Blanc

Sacra di San Michele

Visoko nad dolino reke Susa kraljuje mogočen samostan Sacra di San Michele, katerega zasnova močno spominja na Mont St. Michel v Normandiji. Začetki segajo v 10. stol., ko je bila tukaj kapelica posvečena sv. Mihaelu, v 13. stol. pa benediktinski samostan s svojimi velikanskimi in varnimi utrdbami že predstavlja stalno zatočišče romarjem na poti v Rim.

Sacra di San Michele
Sacra di San Michele

1. dan

Sacra di San Michele

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana proti deželi Piemont, ki leži med Alpami in Apenini. Nekaj kilometrov naprej od Torina, visoko nad dolino reke Susa, kraljuje mogočen samostan Sacra di San Michele, kate...

Preberi več
Le Puy-en-Velay

2. dan

Le Puy-en-Velay

Zajtrk. Vožnja v jugovzhodni del Osrednjega masiva, v Le Puy-en-Velay, zagotovo eno najbolj nenavadno slikovitih francoskih mest. Leži sredi rodovitne gričevnate pokrajine, po kateri teče reka Loara, in ki so jo v davnini izobli...

Preberi več
Annecy

3. dan

Grande Chartreuse - Annecy

Zajtrk. Vožnja v osrčje pogorja Grande-Chartreuse v Dofinejskih Alpah. Tu, sredi nepreglednih gozdov, skoraj 1000 m visoko, daleč od naselij, je leta 1084 sv. Bruno zgradil prvo cerkvico in posamezne celice ter tako ustanovil ka...

Preberi več
Aiguille du Midi žičnica

4. dan

Z žičnicami iz Francije v Italijo

Zajtrk. Vožnja v Chamonix, prestolnico francoskega alpinizma, saj jo vse naokoli obdajajo visoke gore masiva Mont Blanc. Današnji dan bo namenjen posebnemu podvigu: fantastično vznemirljiva panoramska vožnja z žičnico iz francos...

Preberi več
1 Sacra di San Michele
2 Le Puy-en-Velay
3 Grande Chartreuse - Annecy
4 Z žičnicami iz Francije v Italijo
4 Days

Z žičnicami nad Alpami iz Francije v Italijo

4 Days

1. dan

Sacra di San Michele

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana proti deželi Piemont, ki leži med Alpami in Apenini. Nekaj kilometrov naprej od Torina, visoko nad dolino reke Susa, kraljuje mogočen samostan Sacra di San Michele, katerega zasnova močno spominja na Mont St. Michel v Normandiji. Začetki segajo v 10. stol., ko je bila tukaj kapelica posvečena sv. Mihaelu, v 13. stol. pa benediktinski samostan s svojimi velikanskimi in varnimi utrdbami že predstavlja stalno zatočišče romarjem na poti v Rim. Do samostana bo treba malce peš, vendar nam ne bo žal, saj se nam bo s trga pred samostanom odprl nepozaben razgled na Alpe in Padsko nižino. Ogled samostana s prekrasno romansko-gotsko cerkvijo. Nadaljevanje poti skozi predor Frejus proti našemu hotelu. Nastanitev večerja in nočitev.

Sacra di San Michele

2. dan

Le Puy-en-Velay

Zajtrk. Vožnja v jugovzhodni del Osrednjega masiva, v Le Puy-en-Velay, zagotovo eno najbolj nenavadno slikovitih francoskih mest. Leži sredi rodovitne gričevnate pokrajine, po kateri teče reka Loara, in ki so jo v davnini izoblikovali vulkani. Mesto zaznamujeta dva zašiljena visoka vulkanska vrhova. Prvega z imenom Rocher Corneille krasi 16 m visok Marijin kip, ki so ga naredili iz staljenih topov, zajetih v krimski vojni. Od vznožja kipa je odličen razgled na to izjemno mestno panoramo. Na drugem, 82 m visokem, do katerega vodi 268 stopnic, pa stoji romanska kapela sv. Mihaela, ki je pravcati arhitekturni dragulj. Povzpeli se bomo do obeh. Staro jedro se je začelo razvijati v 11. stol., ko je kraj postal pomembna postojanka romarjev na poti v Santiago de Compostela. Na sprehodu po prekrasnem mestu bomo občudovali ozke ulice, okrašena pročelja, ozke arkade, grozljive maske, vodne bruhalnike in kamnito ornamentalno tlakovanje. Glavna znamenitost pa je romanska katedrala s križnim hodnikom, ki s svojimi zakladi sodi na Unescov seznam. Mesto slovi tudi po tradicionalnem izdelovanju čipk, kar bomo videli na vsakem koraku. Po ogledu zanimivosti tega izrednega mesta vrnitev v naš hotel. Večerja in nočitev.

Le Puy-en-Velay

3. dan

Grande Chartreuse - Annecy

Zajtrk. Vožnja v osrčje pogorja Grande-Chartreuse v Dofinejskih Alpah. Tu, sredi nepreglednih gozdov, skoraj 1000 m visoko, daleč od naselij, je leta 1084 sv. Bruno zgradil prvo cerkvico in posamezne celice ter tako ustanovil kartuzijanski red. Še danes je v Veliki kartuziji (Grande Chartreuse) vrhovno vodstvo vseh kartuzijanov. Najprej bomo v Voironu obiskali klet, ki pripada kartuziji, videli proces izdelave slastnih likerjev in zdravilnih napitkov, nekaj od tega bomo tudi poskusili in na koncu seveda lahko tudi kaj kupili. Nato se bomo zapeljali do starega samostana bratov, kjer zdaj domuje zelo zanimiv muzej, ki pripoveduje o življenju in delu kartuzijanov. Po želji se bomo sprehodili do same kartuzije (2 km v eno smer, ogled notranjosti kartuzije ni dovoljen). Vrnitev v dolino in nadaljevanje vožnje mimo Chamberyja v Annecy, ki po svoji imenitni legi sodi med najlepša francoska mesta. Leži namreč ob vznožju gora ter ob istoimenskem jezeru, ki si je prav zaradi svoje očarljivosti prislužilo še eno ime: Alpski biser. Sprehod po starem delu mesta ob reki Thiou, čez stare mostove vse do jezera, da se bomo tudi mi naužili njegovih lepot. Vožnja proti najvišjim vrhovom francoskih Alp. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Annecy

4. dan

Z žičnicami iz Francije v Italijo

Zajtrk. Vožnja v Chamonix, prestolnico francoskega alpinizma, saj jo vse naokoli obdajajo visoke gore masiva Mont Blanc. Današnji dan bo namenjen posebnemu podvigu: fantastično vznemirljiva panoramska vožnja z žičnico iz francoskega Chamonixa v italijanski Courmayeur, vožnja nad ledeniki in med mogočnimi vršaci na višini okoli 3500 m, kar bo vsekakor izjemno doživetje! Najprej se bomo z gondolsko žičnico povzpeli na 3842 m visoki Aiguille du Midi in na vrhu z razgledne ploščadi uživali v izjemnem razgledu na številne vrhove alpskega sveta, predvsem pa na 4810 m visoki Mont Blanc. Z žičnico bomo pot nadaljevali pod Mont Blancom, nad ledeniki oz. ledenim morjem, velikimi ledenimi gmotami in razpokami - imeli bomo priložnost za fotografiranje, saj se nam bodo mogočne gore približale kot še nikoli doslej - in tako prispeli do italijanskega vrha Helbronner (3462 m), kjer bodo spet na vrsti fantastični razgledi in kosilo po želji. Čaka nas le še slikovit spust z žičnico v Courmayeur, slovito italijansko zimsko-športno letovišče. Pot bomo potem spet nadaljevali z našim avtobusom. Vožnja po dolini Aoste, mimo Milana in Benetk proti Ljubljani.

Aiguille du Midi žičnica

Z žičnicami nad Alpami iz Francije v Italijo

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Sacra di San Michele
(1. dan)
2. destinacija
Le Puy-en-Velay
(2. dan)
3. destinacija
Grande Chartreuse - Annecy
(3. dan)
4. destinacija
Grande Chartreuse - Annecy
(3. dan)
5. destinacija
Z žičnicami iz Francije v Italijo
(4. dan)
6. destinacija
Z žičnicami iz Francije v Italijo
(4. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Počitnice v švicarskih gorah Zagotovljen odhod
švicarske gore
Počitnice v švicarskih gorah
Z zobato železnico po Rochers de Naye 2.042 m

Od 799€

Canal du Midi Zbiramo prijave
Canal du Midi
Canal du Midi
Plovba po slikovitem kanalu, ki povezuje Sredozemsko morje z Atlantskim oceanom

Od 990€

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha
Panorama starodavnega kamnitega mesta na griču

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha

Italija