Turistična agencija Trud
Emilia Romagna in Marche
Prenesi PDF

Emilia Romagna in Marche

Z umetnostnim zgodovinarjem

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Emilia Romagna in Marche

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, strokovno vodstvo in organizacijo.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 90 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Emilia Romagna in Marche

POMPOSA - CESENA - RIMINI - URBINO - SAN LEO - LORETO - OSIMO - GRADARA - RAVENA

Emilia Romagna in Marche

Renesančni Urbino

Urbino leži na vrhu dveh gričev, od koder se razprostira pogled na razgibano pokrajino. Takoj se nam oko ustavi na rožnati opeki, ki daje mestu poseben pečat. Mestu je od 12. stol. vladala rodbina Montefeltro, največji razcvet pa je mesto doživelo v 15. stol., ko mu je vladal vojvoda Federico da Montefeltro, moder in učen mož ter velik ljubitelj umetnosti. Njegova najpomembnejša zapuščina je Vojvodska palača, izredna arhitekturna renesančne harmonije lepote in velikosti.

Urbino

Ravena

Ravena je doživela svojo najsijajnejšo obdobje v 5. in 6. stol. Cesar Honorij jo je leta 404 razglasil za prestolnico zahodnorimskega cesarstva, saj je s svojo lego v laguni zagotavljala boljšo obrambo pred barbarskimi vpadi kot pa Rim in Milano. Leta 540 je v mesto vstopila bizantinska vojska in Raveni je zavladal cesar Justinijan oz. njegovi namestniki, eksarhi. Vsi so mesto obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona!

Ravenna San Vitale
Ravenski mozaiki
Rimini

1. dan

Pomposa - Cesena - Rimini

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk ob obali Jadranskega morja. Najprej se bomo ustavili v Pomposi ter si ogledali eno najpomembnejših srednjeveških benediktinskih opatij. Očarala nas bo romanska samostanska cerkev ...

Preberi več
San Leo

2. dan

Urbino - San Leo

Zajtrk. Vožnja v renesančni Urbino, ki leži na vrhu dveh gričev, od koder se razprostira pogled na razgibano pokrajino. Takoj se nam oko ustavi na rožnati opeki, ki daje mestu poseben pečat. Mestu je od 12. stol. vladala rodbina...

Preberi več
Pavarottijeva hiša

3. dan

Loreto - Osimo - Gradara

Po zajtrku vožnja vLoreto. Mestece je zgrajeno na griču okoli razkošne bazilike, najpomembnejšega italijanskega Marijinega božjepotnega svetišča, ki vsako leto privabi na tisoče romarjev.V njej hranijo nazareško hišico s kipom M...

Preberi več
Ravena

4. dan

Ravena

Zajtrk. Vožnja vRaveno, ki je doživela svojo najsijajnejšo obdobje v 5. in 6. stol. Cesar Honorij jo je leta 404 razglasil za prestolnico zahodnorimskega cesarstva, saj je s svojo lego v laguni zagotavljala boljšo obrambo pred b...

Preberi več
1 Pomposa - Cesena - Rimini
2 Urbino - San Leo
3 Loreto - Osimo - Gradara
4 Ravena
4 Days

Emilia Romagna in Marche

4 Days

1. dan

Pomposa - Cesena - Rimini

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk ob obali Jadranskega morja. Najprej se bomo ustavili v Pomposi ter si ogledali eno najpomembnejših srednjeveških benediktinskih opatij. Očarala nas bo romanska samostanska cerkev z zanimivimi freskami in talnimi mozaiki, več kot 50 m visok romanski zvonik, ki sodi med najlepše te vrste v Italiji, in pa sodna palača. Nato nas čaka mestece Cesena z renesančno biblioteko Malatestiana, ki velja za prvo javno knjižnico v Evropi. Čudovita arhitektura uteleša humanistično miselnost 15. stol. in hrani več tisoč knjig in rokopisov. Nadaljevanje poti v Rimini, priljubljeno letovišče. Mesto je cvetelo že v rimskih časih - na to nas spominja Avgustov slavolok ter veličasten Tiberijev most. Riminiju je od 13. do začetka 16. stol. vladala močna družina Malatesta, med njenimi predstavniki pa je zagotovo najbolj izstopal slavni condotiere Sigismondo I. Malatesta, velik ljubitelj umetnosti. V 14. stol. je v Riminiju zaslovela slikarska šola. Na sprehodu si bomo ogledali tudi znamenito renesančno katedralo znano kot »Tempio maletistiano« z izjemnimi marmornimi reliefi, Sigismundov grad … Vožnja v hotel. Namestitev, večerja in nočitev.

Rimini

2. dan

Urbino - San Leo

Zajtrk. Vožnja v renesančni Urbino, ki leži na vrhu dveh gričev, od koder se razprostira pogled na razgibano pokrajino. Takoj se nam oko ustavi na rožnati opeki, ki daje mestu poseben pečat. Mestu je od 12. stol. vladala rodbina Montefeltro, največji razcvet pa je mesto doživelo v 15. stol., ko mu je vladal vojvoda Federico da Montefeltro, moder in učen mož ter velik ljubitelj umetnosti. Njegova najpomembnejša zapuščina je Vojvodska palača, izredna arhitekturna renesančne harmonije lepote in velikosti. V njej se danes nahaja Narodna galerija dežele Marche, kjer so zbrana dela največjih italijanskih mojstrov, med njimi tudi Paola Ucella, Piera della Francesce in Rafaela. Urbino je od leta 1998 na Unescovem seznamu svetovne dediščine! Ogled Vojvodske palače z galerijo, Rafaelove hiše in drugih znamenitosti. Popoldne bomo obiskali eno od dveh mestec, ki kraljujeta na vrhu skoraj sosednjih gora. To sta San Leo in San Marino. Po legendi sta ju ustanovila puščavnika iz Dalmacije Leon in Marin, ki sta se sem zatekla pred cesarjem Dioklecijanom. Težko bi rekli, katero mestece je lepše, vsekakor je bolj znan in turistično bolj obljuden San Marino, za umetnostne sladokusce pa je privlačnejši San Leo. Ogledali si bomo San Leo z glavnimi znamenitostmi: romansko katedralo s kripto iz leta 1173, župnijsko cerkev - najstarejši religiozni spomenik celotne pokrajine ter utrdbo na strmi pečini nad mestom z današnjo podobo iz 15. stol. - muzej odkriva skrivnosti alkimista Cagliostra, ki je preživel zadnja leta svojega življenja v trdnjavskih ječah. Nato vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

San Leo

3. dan

Loreto - Osimo - Gradara

Po zajtrku vožnja v Loreto. Mestece je zgrajeno na griču okoli razkošne bazilike, najpomembnejšega italijanskega Marijinega božjepotnega svetišča, ki vsako leto privabi na tisoče romarjev. V njej hranijo nazareško hišico s kipom Marije z Jezusom. V notranjosti skromna hišica je zunaj obložena z marmornimi reliefi, ki so jih po naročilu papeža Julija II. in po zamisli arhitekta Bramanteja izdelali veliki italijanski renesančni mojstri, med njimi Sansovino in Sangallo. Ogled bazilike, Trga Matere božje z vodometom in okoliških palač - stvaritev velikih italijanskih umetnikov. Nadaljevanje poti v Osimo, ki na griču obvladuje slikovito gričevnato okolico. Mesto z antično tradicijo nam je znano po Osimskih sporazumih, meddržavni pogodbi o meji med Italijo in Jugoslavijo iz leta 1975. Na sprehodu po mestu bomo videli mestno hišo iz 17. in 18. stol. V atriju so razstavljeni celopostavni rimski kipi. Najpomembnejši spomenik v mestu je romansko-gotska katedrala, posvečena sv. Leopardu. Pod glavnim oltarjem je gotska kripta s sarkofagi sv. Leoparda in prvih mučence. Obiskali bomo tudi bogato okrašeno krstilnico z renesančnim bronastim krstilnikom. Za konec dneva nas čaka še Gradara, v celoti ohranjeno in utrjeno srednjeveško mestece iz 13. stol., ki ga v svoji Božanski komediji omenja Dante. Najprej bomo obiskali mogočno trdnjavo, kjer se je po izročilu dogajala tragična ljubezenska zgodba med Paolom in Francesco. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Pavarottijeva hiša

4. dan

Ravena

Zajtrk. Vožnja v Raveno, ki je doživela svojo najsijajnejšo obdobje v 5. in 6. stol. Cesar Honorij jo je leta 404 razglasil za prestolnico zahodnorimskega cesarstva, saj je s svojo lego v laguni zagotavljala boljšo obrambo pred barbarskimi vpadi kot pa Rim in Milano. Leta 540 je v mesto vstopila bizantinska vojska in Raveni je zavladal cesar Justinijan oz. njegovi namestniki, eksarhi. Vsi so mesto obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona! To še posebej velja za izjemne mozaike! Ogledi: bazilika San Apollinare in Classe, v sami Raveni pa baziliko San Vitale, mavzolej Galle Placidije, baziliko San Apollinare Nuovo, arijansko krstilnico, Teoderikov mavzolej, Dantejev grob  Nato vrnitev mimo Benetk v Ljubljano.

Ravena

Emilia Romagna in Marche

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Pomposa - Cesena - Rimini
(1. dan)
2. destinacija
Pomposa - Cesena - Rimini
(1. dan)
3. destinacija
Pomposa - Cesena - Rimini
(1. dan)
4. destinacija
Urbino - San Leo
(2. dan)
5. destinacija
Urbino - San Leo
(2. dan)
6. destinacija
Loreto - Osimo - Gradara
(3. dan)
7. destinacija
Loreto - Osimo - Gradara
(3. dan)
8. destinacija
Loreto - Osimo - Gradara
(3. dan)
9. destinacija
Ravena
(4. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Medičejske vile in vrtovi v Toskani Zagotovljen odhod
Medičejska vila Castello
Medičejske vile in vrtovi v Toskani
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 295€