Turistična agencija Trud
Emilia Romagna s kuharsko delavnico
Prenesi PDF

Emilia Romagna s kuharsko delavnico

Kuharska delavnica, kjer nas bo italijanska "nonna" naučila priprave domačih testenin

Zbiramo prijave
Od 24.05. do 26.05.2024

Od 329€

Cene in doplačila

Emilia Romagna s kuharsko delavnico

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 329€
  • Najmanj 25 potnikov 379€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 1 nočitev z zajtrkom in 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, kuharska delavnica z večerjo in pokušnjo vina, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 60 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi, pokušnja balzamičnega kisa.

Emilia Romagna, dežela kulinarike

Modena s Pavarottijevo hišo in balzamičnim kisom, Brisighella z odličnim oljčnim oljem, Santarcangelo di Romagna in kuharska delavnica, kjer se bomo naučili priprave domačih testenin (tagliatelle), San Marino, Sant'Agata Feltria in Verucchio.

Emilia Romagna s kuharsko delavnico

Z italijansko "nonno" na kuharsko delavnico

Odpeljali se bomo na turistično kmetijo na romantično podeželje, kjer nas bo italijanska »nonna« na prisrčen način popeljala v svet tradicionalne romanjolske kuhinje. Naučila nas bo pripravljati popolne jajčne testenine (tagliatelle), lokalno piadino ter posebno piadino z imenom cassoni. Na koncu nas bodo pogostili s tradicionalno romanjolsko večerjo s pokušnjo odličnega vina.

Kuharski tečaj z nonno
Domače italijanske testenine

Modena in balzamični kis

Na idiličnem posestvu nas čaka še spoznavanje načina pridelave in pokušnja balzamičnega kisa, po katerem slovi Modena. Balzamični kis se odlično ujema s parmezanom in romanjolskim vinom lambrusco, kar bomo tudi poskusili!

Balzamični kis
Balzamični kis
Piadine

1. dan

Brisighella – Santarcangelo di Romagna – kuharska delavnica

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri in vožnja mimo Benetk in Bologne v Brisighello, srednjeveško vasico v dolini reke Lamone, ki sodi med najlepše v Italiji. Naselje s starodavnimi uličicami se je razvilo pod tremi skalnimi griči: na e...

Preberi več
San Marino

2. dan

Verucchio – San Marino – Sant'Agata Feltria

Zajtrk. Vožnja v Verucchio, izvor prestižne zgodovine rodbine Malatesta. Sprehod po mestecu pod mogočno trdnjavo. Vožnja vslavniSan Marino, ki je ena najmanjših držav na svetu, saj se razprostira le na 61 km2 pobočja gore Titano...

Preberi več
Pavarottijeva hiša

3. dan

Modena – Pavarottijeva hiša in balzamični kis

Zajtrk. Vožnja v Modeno, eno najpomembnejših mest dežele Emilia-Romagna. Najprej nas čaka znamenita Casa Rossa oz. Rdeča hiša, rezidenca slavnega tenorista Luciana Pavarottija,ki je bila zgrajena po njegovih natančnih navodilih,...

Preberi več
1 Brisighella – Santarcangelo di Romagna – kuharska delavnica
2 Verucchio – San Marino – Sant'Agata Feltria
3 Modena – Pavarottijeva hiša in balzamični kis
3 Days

Emilia Romagna s kuharsko delavnico

3 Days

1. dan

Brisighella – Santarcangelo di Romagna – kuharska delavnica

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri in vožnja mimo Benetk in Bologne v Brisighello, srednjeveško vasico v dolini reke Lamone, ki sodi med najlepše v Italiji. Naselje s starodavnimi uličicami se je razvilo pod tremi skalnimi griči: na enem kraljuje utrdba iz 14. stol., na drugem stolp z uro in na tretjem svetišče Monticino. Glavno znamenitost predstavlja Via del Borgo, pokrita ulica z obokanimi okni v nivoju prvega nadstropja hiš iz 14. stol. V Brisighelli se je rodilo kar osem kardinalov in tukaj je veliko cerkva, med njimi je najlepša Pieve di San Giovanni in Ottavo iz 11. in 12. stol. Kraj slovi tudi po odličnem oljčnem olju in vinu - oboje bomo poskusili. Nadaljevanje vožnje v Santarcangelo di Romagna, prekrasno staro mestece, ki se imenuje tudi "mesto pesnikov". Na vsakem koraku nas bo očaralo. Utrjeno srednjeveško naselje je zraslo na Jupitrovem griču, kjer dominira trdnjava Malatesta. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: Piazza Ganganelli s slavolokom in mestno hišo, podzemne jame in hodniki, Muzej gumbov z zbirko zelo starih primerkov, Monte di Pietà, Piazzetta delle Monache z visokim zvonikom, še vedno delujoča stara tiskarna, kjer tiskajo tradicionalne lokalne vzorce na blago … Nato nas čaka najprijetnejši del dneva. Odpeljali se bomo na turistično kmetijo na romantično podeželje, kjer nas bo italijanska »nonna« na prisrčen način popeljala v svet tradicionalne romanjolske kuhinje. Naučila nas bo pripravljati popolne jajčne testenine (tagliatelle), lokalno piadino ter posebno piadino z imenom cassoni. Na koncu nas bodo pogostili s tradicionalno romanjolsko večerjo s pokušnjo odličnega vina. Še vožnja v hotel, nastanitev in nočitev.

Piadine

2. dan

Verucchio – San Marino – Sant'Agata Feltria

Zajtrk. Vožnja v Verucchio, izvor prestižne zgodovine rodbine Malatesta. Sprehod po mestecu pod mogočno trdnjavo. Vožnja v slavni San Marino, ki je ena najmanjših držav na svetu, saj se razprostira le na 61 km2 pobočja gore Titano. Danes je to skoraj eno samo elegantno mesto, ki je s svojimi znamenitostmi, trgovinami in restavracijami večni raj za turiste. Ogled znamenitosti glavnega mesta: vladne palače, bazilike, obzidja s stolpi … Prosto za potepanje po prijetnem in nadvse gostoljubnem mestu. Nadaljevanje poti na podeželje v častitljivo staro mestece Sant'Agata Feltria. Mesto je nastalo na gričku okoli mogočne trdnjave, kjer so se menjavali gospodarji, med njimi družine Malatesta, Montefeltro in Fregoso, ki so trdnjavi zapustili tudi ime. Mesto se pohvali z odlično ohranjenim srednjeveškim središčem z mnogimi znamenitostmi. Obiskali bomo gledališče Angelo Mariani, v celoti izdelano iz lesa, ki je eno najstarejših v Italiji. Povzpeli se bomo tudi na trdnjavo z muzejem, videli pa bomo še samostan sv. Hieronima, ki ima izjemno umetniško vrednost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

San Marino

3. dan

Modena – Pavarottijeva hiša in balzamični kis

Zajtrk. Vožnja v Modeno, eno najpomembnejših mest dežele Emilia-Romagna. Najprej nas čaka znamenita Casa Rossa oz. Rdeča hiša, rezidenca slavnega tenorista Luciana Pavarottija, ki je bila zgrajena po njegovih natančnih navodilih, in v kateri je preživel zadnja leta svojega življenja. Ogled velike hiše polne intimnih maestrovih spominov bo veliko doživetje. Sledi ogled mestnega središča Modene, staro univerzitetno mesto je najbolj cvetelo pod gospostvom družine Este. Danes tu izdelujejo odlične čevlje in odlične avtomobile, staro mestno središče, ki je na Unescovem seznamu, pa skriva mnoge lepote, kar bomo na sprehodu po mestu tudi sami ugotovili. Največji spomenik v mestu je romanska katedrala, ki je zares vredna ogleda. Za konec dneva nas na idiličnem posestvu čaka še spoznavanje načina pridelave in pokušnja balzamičnega kisa, po katerem slovi Modena (možnost nakupa). Balzamični kis se odlično ujema s parmezanom in romanjolskim vinom lambrusco, kar bomo tudi poskusili! Vrnitev v Ljubljano.

Pavarottijeva hiša

Emilia Romagna s kuharsko delavnico

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Brisighella – Santarcangelo di Romagna – kuharska delavnica
(1. dan)
2. destinacija
Verucchio – San Marino – Sant'Agata Feltria
(2. dan)
3. destinacija
Modena – Pavarottijeva hiša in balzamični kis
(3. dan)