Turistična agencija Trud
Medičejske vile in vrtovi v Toskani
Prenesi PDF

Medičejske vile in vrtovi v Toskani

Z umetnostnim zgodovinarjem

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Medičejska vila Castello

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 70 evrov. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Plačilni pogoji

30% akontacije ob prijavi.

Najlepše vile in vrtovi znamenite družine Medičejcev

Rdeča nit našega tridnevnega popotovanja po Toskani so slovite medičejske vile in vrtovi, ki sodijo v sam vrh italijanske kulturne dediščine.

Toskanska pokrajina

Vila Petraia

V bližini Firenc bomo obiskali vilo Petraia, ki je ena najlepših medičejskih vil. Leta 1576 jo je dal zgraditi kardinal Ferdinand iz družine Medici. Leži sredi romantičnega vrta na vzpetini s panoramskim pogledom na Firence.

Vila Petraia zunanjost
Vila Petraia notranjost

Vila Gamberaia

Obiskali bomo vrt vile Gamberaia, ki je po mnenju mnogih najčarobnejši kraj na svetu. Razprostira se na enem od mirnih toskanskih gričev s pogledom na Firence in dolino Arna. Videli bomo drevored cipres, nimfej, vodnjake, vrt limon, geometrično pristriženo živo mejo, mnoge kipe …

Vrt vile Gamberaia
Toskana Gamberaia

Vrt Garzoni

V Collodiju bomo obiskali vrt Garzoni, ki je eden najlepših v Italiji. Predstavlja sožitje med renesančno geometrijo in veličastnostjo porajajočega se baroka. Obisk fantazijskega vrta s stopnišči, ki jih krasijo mnogi kipi mitoloških bitij in ženskih figur, z igrivimi vodnimi domislicami in pisanim rastlinjem, bo za nas izjemno doživetje.

collodi vrt garzoni
toskana pokrajina
Medičejci

1. dan

Vila Petraia - Vila Castello

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in čez Apenine v Toskano, ki je ena najlepših pokrajin Italije.Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero...

Preberi več
garzoni vrt

2. dan

Collodi - Viareggio - Torre del Lago Puccini - Cerreto Guidi

Zajtrk. Vožnja v Collodi (od tod je doma pisatelj Carlo Collodi, avtor slavnega Ostržka). Obiskali bomo vrt Garzoni, ki je eden najlepših v Italiji. Predstavlja sožitje med renesančno geometrijo in veličastnostjo porajajočega se...

Preberi več
Villa Gamberaia

3. dan

Poggio a Caiano - Vila Gamberaia

Zajtrk. Vožnja v Poggio a Caiano. Sredi vasice se razprostira veliko posestvo z mogočno vilo v sredini. V 15. stol. jo je zgradil Lorenzo Veličastni po načrtih Giuliana da Sangalla, sodelovali pa so še drugi vidni umetniki renes...

Preberi več
1 Vila Petraia - Vila Castello
2 Collodi - Viareggio - Torre del Lago Puccini - Cerreto Guidi
3 Poggio a Caiano - Vila Gamberaia
3 Days

Medičejske vile in vrtovi v Toskani

3 Days

1. dan

Vila Petraia - Vila Castello

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in čez Apenine v Toskano, ki je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegneta vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Rdeča nit našega tridnevnega popotovanja po Toskani so slovite medičejske vile in vrtovi, ki sodijo v sam vrh italijanske kulturne dediščine.

V bližini Firenc bomo obiskali vilo Petraia, ki je ena najlepših medičejskih vil. Leta 1576 jo je dal zgraditi kardinal Ferdinand iz družine Medici. Leži sredi romantičnega vrta na vzpetini s panoramskim pogledom na Firence. Ogled vile: bogato poslikano pokrito dvorišče, dvorana gobelinov, glasbena dvorana, stara in nova kapela, kraljevska dvorana … Navdušil nas bo tudi vrt s pritlikavim sadnim drevjem, agrumi, cvetličnimi gredami …

Nato bomo obiskali vrt bližnje vile Castello, ki ga imenujejo tudi vrt kipov, in ga uvrščajo v zlato dobo Medičejcev. Videli bomo fontane, jamo živali, vrt zelišč, vrt agrumov in jasminov, nasade pritlikavih hrušk … Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Medičejci

2. dan

Collodi - Viareggio - Torre del Lago Puccini - Cerreto Guidi

Zajtrk. Vožnja v Collodi (od tod je doma pisatelj Carlo Collodi, avtor slavnega Ostržka). Obiskali bomo vrt Garzoni, ki je eden najlepših v Italiji. Predstavlja sožitje med renesančno geometrijo in veličastnostjo porajajočega se baroka. Obisk fantazijskega vrta s stopnišči, ki jih krasijo mnogi kipi mitoloških bitij in ženskih figur, z igrivimi vodnimi domislicami in pisanim rastlinjem, bo za nas izjemno doživetje.

Nadaljevanje poti mimo Lucce v Viareggio, eno najpomembnejših italijanskih letovišč ob Ligurskem morju s prekrasnimi peščenimi plažami in imenitnimi dragimi hoteli. Slovi tudi po svojem karnevalu. Sprehod po glavni ulici Viale Giosuè Carducci, kjer so najlepše stavbe z začetka prejšnjega stoletja (art deco, art nouveau).

Nato vožnja v Torre del Lago Puccini, vasico ob slikovitem jezeru Massaciuccoli, kjer poleti v odprtem gledališču skoraj nad samim jezerom, poteka operni festival - na sporedu so večinoma Puccinijeve opere. Obiskali bomo Puccinijevo vilo, kjer je mojster napisal večino svojih oper. V lepo oskrbovani vili, kjer je vse ostalo iz časa skladateljevega življenja, je veliko spominskih predmetov, tu je tudi njegova grobnica.

Popoldne vožnja do vasice Cerreto Guidi. Na najvišji točki sredi vasi kraljuje vila Medičejcev, do katere vodi mogočno stopnišče. Sredi 16. stol. jo je dal zgraditi Cosimo I., služila pa je za lovski dvorec. Lepo obnovljena vila je danes narodni muzej, ki se poleg imenitnih soban odlikuje še po bogatih zbirkah portretov Medičejcev in lovskega orožja. Še vrnitev čez razgibano gričevje v naš hotel. Večerja in nočitev.

garzoni vrt

3. dan

Poggio a Caiano - Vila Gamberaia

Zajtrk. Vožnja v Poggio a Caiano. Sredi vasice se razprostira veliko posestvo z mogočno vilo v sredini. V 15. stol. jo je zgradil Lorenzo Veličastni po načrtih Giuliana da Sangalla, sodelovali pa so še drugi vidni umetniki renesanse.

Vila se ponaša s prostornim gledališčem in velikimi, s freskami poslikanimi saloni, saj so v poletnih mesecih vedno gostili imenitne goste. Še posebej pomembna je dvorana Leona X., imenovana po papežu Giovanniju, sinu Lorenza Veličastnega. Sprehod po parku do oranžerije, ki je služila za prezimovanje agrumov.

Nadaljevanje vožnje proti Firencam in dalje na vzhodno podeželje. Obiskali bomo vrt vile Gamberaia, ki je po mnenju mnogih najčarobnejši kraj na svetu. Razprostira se na enem od mirnih toskanskih gričev s pogledom na Firence in dolino Arna. Videli bomo drevored cipres, nimfej, vodnjake, vrt limon, geometrično pristriženo živo mejo, mnoge kipe … Zares raj na zemlji! Popoldne vrnitev mimo Benetk v Ljubljano.

Villa Gamberaia

Medičejske vile in vrtovi v Toskani

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Vila Petraia - Vila Castello
(1. dan)
2. destinacija
Collodi - Viareggio - Torre del Lago Puccini - Cerreto Guidi
(2. dan)
3. destinacija
Poggio a Caiano - Vila Gamberaia
(3. dan)

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha
Panorama starodavnega kamnitega mesta na griču

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha

Italija