Turistična agencija Trud
Počitnice na Korčuli
Prenesi PDF

Počitnice na Korčuli

Čudovit mediteranski otok, kjer naj bi po legendi prebival tudi slavni pomorščak Marco Polo!

Zagotovljen odhod
Od 21.09. do 28.09.2024

Od 685€

Cene in doplačila

Korčula - pogled na mesto

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 685€
  • Najmanj 25 potnikov 735€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 4 zvezdicami, izleti po programu (razen ogleda igre Moreška), vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 224 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi, ogled igre Moreška.

Plačilni pogoji

30% akontacije ob prijavi

Dodatne informacije

Popolnoma prenovljen hotel 4* ob plaži ponuja zunanji bazen s teraso, wellness in fitnes. Brezplačen wifi je dostopen na vseh površinah. Staro mestno jedro Korčule je od hotela oddaljeno 2 km. V sklopu letovišča lahko uživate v različnih dejavnostih, kot sta tenis in kolesarjenje, ponudba pa obsega tudi vodni park, otroško igrišče in otroški klub z animatorji.

Klimatizirane sobe se nahajajo v 5 stavbah in nudijo balkon. Enote so okrašene v navtičnem slogu in vključujejo satelitsko TV z ravnim zaslonom, mini bar in sef. Lastne kopalnice so opremljene s kadjo ali prho, brezplačnim toaletnim priborom in sušilcem za lase.

Korčula, Kerkira ...

Korčula je bila pomembna že v času starih Grkov v 6. stol. pr. n. št. Ime naj bi dobila po grški nimfi in mitološki junakinji Kerkiri, ki naj bi živela na tem otoku. Otok so preraščali obsežni in temni gozdovi, zaradi česar so ga že stari Grki poimenovali Korkyra Melaina, kar v prevodu pomeni črna Korkyra.

Korčula - oleander

Aktivne počitnice

Na oddih z vključenim avtobusnim prevozom, sedmimi polpenzioni in vodenimi izleti po otoku!

Korčula - tloris ribja kost
Korčula - zaliv

Na najlepše plaže na Korčulo

Korčula je znana po svojih prelepih plažah. Čaka nas  tudi izlet do vasice Lumbarda, ki slovi po eni izmed najlepših plaž na Korčuli.

Korčula - sončni zahod
Korčula - zaliv počitnice

Dišeči borovi gozdovi in srebrnosivi oljčni nasadi

Korčula nas bo razvajala s čudovitimi pejsaži borovih gozdov, oljčnih nasadov in vinogradov. Obiskali bomo tudi oljarno z etnografsko zbirko, ki prikazuje zgodovino obiranja oljk.

Korčula - oljka
Korčula oleandri

Odličen hotel 4* ob plaži

Hotel ponuja zunanji bazen s teraso, wellness in fitnes. Klimatizirane sobe se nahajajo v 5 stavbah in nudijo balkon. ršinah. Staro mestno jedro Korčule je od hotela oddaljeno 2 km. V sklopu letovišča lahko uživate v različnih dejavnostih, kot sta tenis in kolesarjenje, ponudba pa obsega tudi vodni park, otroško igrišče in otroški klub z animatorji.

Korčula - hotel soba
Korčula - hotel restavracija
Mesto Korčula

1. dan

Orebič

Preberi več
Staro mestno jedro Korčule

2. dan

Korčula

Zajtrk. Dopoldne bomo na bližnjem polotoku obiskali staro mestno jedro Korčule, ki velja za enega izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu, razporejenost ulic pa spominja na ribjo kost.Obisk starega mestnega je...

Preberi več
Plaža na Korčuli

3. dan

Prosto za kopanje

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.

Preberi več
Domače fige na Korčuli

4. dan

Lumbarda

Preberi več
Oljka na Korčuli

5. dan

Vela Luka - Blato - Smokvica

Preberi več
Korčula - prost dan

6. dan

Prosto za kopanje

Preberi več
Korčula - sončni zahod

7. dan

Prosto za kopanje

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.

Preberi več
Ston

8. dan

Ston

Zajtrk. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na Pelješac. Zapeljali se bomo do Stona, mesteca s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Vo...

Preberi več
1 Orebič
2 Korčula
3 Prosto za kopanje
4 Lumbarda
5 Vela Luka - Blato - Smokvica
6 Prosto za kopanje
7 Prosto za kopanje
8 Ston
8 Days

Počitnice na Korčuli

8 Days

1. dan

Orebič

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer se bomo iz Orebića nato podali s kratko trajektno vožnjo na otok Korčula, kjer nas čaka preplet čudovite narave in kulturne zgodovine. Nadaljevanje vožnje do našega hotela, ki se nahaja v bližini mesta Korčula v mirnem zalivu sredi mediteranskega rastja, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Mesto Korčula

2. dan

Korčula

Zajtrk. Dopoldne bomo na bližnjem polotoku obiskali staro mestno jedro Korčule, ki velja za enega izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu, razporejenost ulic pa spominja na ribjo kost.Obisk starega mestnega jedra Korčule: sprehod po mestu in ogled znamenitosti.

Sprehod po mestu in ogled znamenitosti: srednjeveškega obzidja z obrambnimi stolpi iz 13. in 14. stol., hiše in stolpa Marca Pola, katedrale sv. Marka, stolpa Revelin, mestnega muzeja, čudovitih palač in drugih cerkva, ki ustvarjajo vtis, da je mesto muzej na prostem. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Staro mestno jedro Korčule

3. dan

Prosto za kopanje

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.

Plaža na Korčuli

4. dan

Lumbarda

Zajtrk. Dopoldanski izlet do vasice Lumbarda, ki slovi po eni izmed najlepših plaž na Korčuli. Do tja se bomo zapeljali skozi čudovit pejsaž borovih gozdov, oljčnih nasadov in vinogradov. Sprehod po ljubki ribiški vasici ter prosto za kopanje ali samostojno raziskovanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Domače fige na Korčuli

5. dan

Vela Luka - Blato - Smokvica

Zajtrk. Najprej se bomo zapeljali na drugo stran otoka, v mestece Vela Luka, ki velja za največje mesto na otoku. Sprehod po mestecu in ogled glavnih znamenitosti ter prosto na rivi, kjer se boste lahko po želji osvežili v eni izmed številnih kavarn. Nato obisk oljarne z etnografsko zbirko, ki nam bo pokazala zgodovino obiranja oljk. Možnost nakupa oljčnega olja. Obiskali bomo tudi grob slavnega dalmatinskega pevca Oliverja Dragojevića, ki je pokopan na pokopališču v Veli Luki. 

Vožnja v Blato, najstarejše naselje na Korčuli. Mestece danes slovi po drugem najdaljšem lipovem drevoredu v Evropi. Ogledali si bomo cerkev Vseh svetih iz 14. stol., čudovito ložo na trgu in cerkveni zvonik. Sprehodili se bomo tudi do imenitne privatne etnografske zbirke v bližini, kjer so na ogled predmeti korčulske preteklosti: oblačila, razno orodje, pohištvo … Tukaj bomo lahko kupili tudi marsikateri zeliščni pripravek, domače marmelade in likerje, ki jih pripravljajo lastniki po tradicionalnih receptih! Nadaljevanje vožnje v vasico Smokvica, kjer se bomo ustavili še pri cerkvi Device Marije ter si ogledali baročno ložo. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Oljka na Korčuli

6. dan

Prosto za kopanje

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev. Po večerji po želji možnost ogleda štiristo let stare viteške igre Moreška (doplačilo) v Korčuli, ki sodi med pomembno kulturno dediščino Hrvaške. Ples predstavlja boj med dvema kraljema, ki se s svojimi vojaki borita za lepotico (bulo) v dramatičnem plesu skozi sedem prizorov ob spremljavi orkestra (ob pripravi kataloga spored predstav za sezono 2023 še ni bil znan, točne informacije o možnosti ogleda igre bodo znane poleti 2023).

Korčula - prost dan

7. dan

Prosto za kopanje

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.

Korčula - sončni zahod

8. dan

Ston

Zajtrk. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na Pelješac. Zapeljali se bomo do Stona, mesteca s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Vožnja v Ljubljano.

Ston

Počitnice na Korčuli

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Orebič
(1. dan)
2. destinacija
Korčula
(2. dan)
3. destinacija
Prosto za kopanje
(3. dan)
4. destinacija
Lumbarda
(4. dan)
5. destinacija
Vela Luka - Blato - Smokvica
(5. dan)
6. destinacija
Prosto za kopanje
(6. dan)
7. destinacija
Prosto za kopanje
(7. dan)
8. destinacija
Ston
(8. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Počitnice na Cresu Čakalna vrsta
Cres - zaliv
Počitnice na Cresu
Popolne počitnice! Kopanje, ogledi, počitek, sprehodi, lokalna kulinarika ...

Od 619€

Počitnice na Lastovem Zagotovljen odhod
lastovsko otočje
Počitnice na Lastovem
Na raziskovanje čudovitih in neobljudenih plaž, kopanje v čistem morju, sprehodi ob obali …

Od 595€

Počitnice na Mljetu Zagotovljen odhod
Mljet - razgled
Počitnice na Mljetu
Otok je zaradi bujnega rastlinja eden najlepših na svetu

Od 695€

Švica z ledeniškim ekspresom Čakalna vrsta
Ledniški ekspres
Švica z ledeniškim ekspresom
Zapeljite se z znamenitim vlakom Glacier Express od St. Moritza do Zermatta

Od 679€

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Kam na morje? (2024)
Sinjemodra kristalno čista voda v zalivčku

Kam na morje? (2024)

Hrvaški otoki
Umirjen naravni zalivček na Braču
Hrvaška

Hrvaški otoki