Turistična agencija Trud
Na Poljsko po poteh papeža sv. Janeza Pavla II.
Prenesi PDF

Na Poljsko po poteh papeža sv. Janeza Pavla II.

Romanje po poteh papeža sv. Janeza Pavla II. in sv. Favstine Kowalske

Zbiramo prijave
Od 26.10. do 29.10.2024

Od 379€

Cene in doplačila

Krakov z gradom v ozadju

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 379€
  • Najmanj 25 potnikov 429€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 80 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Plačilni pogoji

30% akontacije ob prijavi.

Poljski romarski kraji

WADOWICE - rojstni kraj papeža bl. Janeza Pavla II.
KRAKOW - nekdanja poljska prestolnica, zibelka poljske znanosti, umetnosti in kulture
WIELICZKA - skrivnostni podzemni svet, kjer je vse iz soli, tudi cerkev
ČENSTOHOVA - bazilika Črne Marije na Jasni gori, najpomembnejša poljska božja pot

Wadowice

Krakow in sv. Janez Pavel II.

Krakow, eno najstarejših evropskih mest. Tu je bilo dolgo časa središče cerkvene in posvetne oblasti. Krakow je zibelka poljske znanosti, umetnosti in kulture, tukaj je Karol Józef Wojtyła deloval kot škof in nadškof. Mesto se ponaša z znamenitostmi, ki so zares vredne ogleda.

Krakow Poljska
Krakow Poljska

Čenstohova

Na Jasni gori stoji pavlinski samostan z gotsko cerkvijo. Sem že od 14. stol. dalje hodijo romarji z vse Poljske ter častijo milostno podobo Črne Marije (ikona iz 14. stol.), kateri pripisujejo mnoge čudeže.

Čenstohova
Wadowice

1. dan

Wadowice

Odhod iz Ljubljane ob 3. uri. Vožnja mimo Maribora, Dunaja in Bratislave v Wadowice, rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II. Obisk župnijske cerkve, kjer je bil krščen, in njegove rojstne hiše. Maša. Vožnja v Krakow. Nastanitev...

Preberi več
Krakov Poljska pogled na grad

2. dan

Center Janeza Pavla II. – Krakov

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali Center Janeza Pavla II., ki ga je ustanovil njegov osebni svetovalec, krakovski nadškof in kardinalStanisław Dziwisz. Center je znan tudi pod imenom „Ne bojte se!”, po znamenitih besedah Janeza Pav...

Preberi več
Krakov kočije na glavnem trgu

3. dan

Wieliczka - Bazilika Božjega usmiljenja

Zajtrk. Vožnja v Wieliczko.Ogled enega najstarejših rudnikov soli - prvič omenjen v 13. stol. - na predgorju Karpatov, ki je danes spremenjen v muzej. Globoko pod zemljo so nastale dvorane, jezera, kapele, celo cerkev - vse iz s...

Preberi več
Romarsko sreduišče Čenstohova

4. dan

Čenstohova

Zajtrk. Vožnja v Čenstohovo. Na Jasni gori stoji pavlinski samostan z gotsko cerkvijo. Sem že od 14. stol. dalje hodijo romarji z vse Poljske ter častijo milostno podobo Črne Marije (ikona iz 14. stol.), kateri pripisujejo mnoge...

Preberi več
1 Wadowice
2 Center Janeza Pavla II. – Krakov
3 Wieliczka - Bazilika Božjega usmiljenja
4 Čenstohova
4 Days

Na Poljsko po poteh papeža sv. Janeza Pavla II.

4 Days

1. dan

Wadowice

Odhod iz Ljubljane ob 3. uri. Vožnja mimo Maribora, Dunaja in Bratislave v Wadowice, rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II. Obisk župnijske cerkve, kjer je bil krščen, in njegove rojstne hiše. Maša. Vožnja v Krakow. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Wadowice

2. dan

Center Janeza Pavla II. – Krakov

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali Center Janeza Pavla II., ki ga je ustanovil njegov osebni svetovalec, krakovski nadškof in kardinal Stanisław Dziwisz. Center je znan tudi pod imenom „Ne bojte se!”, po znamenitih besedah Janeza Pavla II. Obiskali bomo Svetišče Janeza Pavla II., ki so ga blagoslovili v času njegove beatifikacije leta 2011, videli kapelo z relikvijami Janeza Pavla II in čudovite mozaike našega rojaka p. Marka Ivana Rupnika. Maša. 

Popoldne bomo posvetili Krakowu, enemu najstarejših evropskih mest. Tu je bilo dolgo časa središče cerkvene in posvetne oblasti. Krakow je zibelka poljske znanosti, umetnosti in kulture, tukaj je Karol Józef Wojtyła deloval kot škof in nadškof. Mesto se ponaša z znamenitostmi, ki so zares vredne ogleda: glavni trg Rynek z renesančno tržnico Sukiennice in z Marijino gotsko cerkvijo, Florijanska ulica z značilnimi renesančnimi in baročnimi hišami, obzidje, utrdba Barbakan, cerkev sv. Ane, Jagelonska univerza, frančiškanska cerkev, katedrala, kjer so kronali in pokopavali poljske kralje, renesančna graščina Wawel - mogočna rezidenca poljskih kraljev … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Krakov Poljska pogled na grad

3. dan

Wieliczka - Bazilika Božjega usmiljenja

Zajtrk. Vožnja v Wieliczko. Ogled enega najstarejših rudnikov soli - prvič omenjen v 13. stol. - na predgorju Karpatov, ki je danes spremenjen v muzej. Globoko pod zemljo so nastale dvorane, jezera, kapele, celo cerkev - vse iz soli.

Popoldne bomo obiskali Baziliko Božjega usmiljenja, kjer počiva sv. Marija Favstina Kowalska, ki jo je Janez Pavel II. leta 1993 beatificiral in nato leta 2000 kanoniziral, svetišče pa posvetil dve leti pozneje. Maša. Ogledi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Krakov kočije na glavnem trgu

4. dan

Čenstohova

Zajtrk. Vožnja v Čenstohovo. Na Jasni gori stoji pavlinski samostan z gotsko cerkvijo. Sem že od 14. stol. dalje hodijo romarji z vse Poljske ter častijo milostno podobo Črne Marije (ikona iz 14. stol.), kateri pripisujejo mnoge čudeže. Po maši še ogled samostanskih znamenitosti. Vrnitev v Ljubljano.

Romarsko sreduišče Čenstohova

Na Poljsko po poteh papeža sv. Janeza Pavla II.

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Wadowice
(1. dan)
2. destinacija
Center Janeza Pavla II. – Krakov
(2. dan)
3. destinacija
Wieliczka - Bazilika Božjega usmiljenja
(3. dan)
4. destinacija
Čenstohova
(4. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Fatima, Lizbona, Porto Zagotovljen odhod
Fatima
Fatima, Lizbona, Porto
Duhovno vodstvo

že 745€

Romanje birmancev in botrov v Assisi in Perugio Zagotovljen odhod
Assisi
Romanje birmancev in botrov v Assisi in Perugio
Po poteh sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo

Od 289€

Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo Zbiramo prijave
Assisi
Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo
Z duhovnim vodstvom

Od 289€