Turistična agencija Trud
Trst: Poklon Miróju

Trst: Poklon Miróju

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Povpraševanje
Trst: Poklon Miróju

Vključuje

prevoz s turističnim avtobusom, vodstvo umetnostnega zgodovinarja, vstopnico na razstavo »Poklon Miróju« in organizacijo.

Doplačila po želji

morebitne ostale vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno.

Eden izmed največjih umetnikov 20. stoletja, Joan Miró (1893–1983) je svoje življenje posvetil eksperimentiranju z novimi tehnikami in iskanju univerzalnega likovnega jezika, da bi bil razumljiv vsem. Za njegovo umetniško ustvarjanje je značilna pestra raznovrstnost izraznih oblik in sredstev – od slikarstva do keramike in grafike – s katerimi je prek znakov, barv in površin izražal svoj inovativni talent. Umetnikova dela, postavljena v kontekst številnih umetniških tokov, zlasti abstraktne umetnosti in nadrealizma, odpirajo prostor različnim razmišljanjem. 

Trst: Poklon Miróju

O razstavi

Pri postavitvi razstave je sodeloval kustos Achille Bonito Oliva, priznan likovni kritik in poznavalec Mirója, kateremu je posvetil že več razstav. Razstava z umetninami iz francoskih muzejev in zasebnih zbirk obsega približno 80 del, med katerimi so olja, tempere, akvareli, risbe, kipi in keramika; obsega pa tudi vrsto grafičnih del, knjig in dokumentov ter multimedijski oddelek. Na tematske sklope razdeljena razstava je popestrena s fotografskimi pričevanji in zanimivimi video posnetki, ki pripovedujejo o zasebnem in javnem življenju velikega mojstra evropskega nadrealizma.

miro
joan miro

Program

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Trst, že iz rimskih časov znano mesto Tergeste. V srednjem veku so tukaj vladali, Bizantinci, Franki in oglejski patriarhi. V drugi polovici 14. stol. je mesto prišlo pod Habsburžane, ki je sčasoma postalo največje pristanišče v monarhiji. Najprej bomo obiskali prostrano romansko-gotsko stolnico sv. Justa, zgrajeno v na temeljih rimskega templja. Sledi ogled razstave »Poklon Miróju« v Palazzo Revoltella. Popoldne se bomo sprehodili po glavnih trgih ter imeli na voljo tudi nekaj prostega časa. Proti večeru vrnitev v Ljubljano.

Program
Program
0 Days

Trst: Poklon Miróju

0 Days
Nazaj na vrh