Turistična agencija Trud
Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo
Prenesi PDF

Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo

Z duhovnim vodstvom

Zagotovljen odhod
Od 03.05. do 05.05.2024

Od 289€

Cene in doplačila

Zbiramo prijave
Od 18.10. do 20.10.2024

Od 289€

Cene in doplačila

Assisi

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 289€
  • Najmanj 25 potnikov 339€

Vključuje

Avtobusni prevoz, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in wc) v hotelu s 3 zvezdicami, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 60 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Plačilni pogoji

30% akontacije ob prijavi.

Assisi, Cortona in La Verna

Assisi, rojstni kraj sv. Frančiška in sv. Klare, Cortona z relikvijami sv. Frančiška ter La Verna, kjer so se sv. Frančišku pojavile stigme.

Toskana

Assisi

Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1226) ter z novimi umetnostnimi smernicami, ki so zaznamovale prelomnico v italijanski umetnosti. Maša romanja bo v baziliki sv. Frančiška: na močnih obokih kraljujeta ena nad drugo veličastni gotski cerkvi s Frančiškovim grobom, krasijo pa ju freske velikih umetnikov, kot so Simone Martini, Cimabue in Giotto.

Assisi
Assisi

Frančiškanski samostan La Verna

Sem se je od zunanjega sveta večkrat umaknil sveti Frančišek in molil v kapelici, prav tukaj so se mu na rokah in nogah pojavile Kristusove rane - stigme. Kraj je postal pomembno središče duhovnosti. Obiskali bomo svete kraje: kapelico Stigem, cerkvico Angelske Matere božje, baziliko in samostanski muzej.

La Verna
La Verna frančiškanski samostan

1. dan

La Verna

Vožnja mimo Benetk na razgibano pogorje toskanskih Apeninov. Naš današnji cilj je frančiškanski samostan La Verna. Sem se je od zunanjega sveta večkrat umaknil sveti Frančišek in molil v kapelici, prav tukaj so se mu na rokah in...

Preberi več
Assisi - Santa Maria degli Angeli

2. dan

Assisi - Santa Maria degli Angeli

Zajtrk. Vožnja v Assisi, mesto sv. Frančiška in sv. Klare, ki se je razraslo na pobočju gore Subasio in je do danes ohranilo svoj srednjeveški značaj. Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1...

Preberi več
Cortona

3. dan

Cortona

Po zajtrku se bomo odpravili v Toskano, eno najočarljivejših pokrajin Italije, kjer se na zelenih gričih sončijo starodavna mesteca. Naš današnji cilj je Cortona s prekrasno lego na pobočju sredi oljčnih gajev. Mestece je zelo s...

Preberi več
1 La Verna
2 Assisi - Santa Maria degli Angeli
3 Cortona
3 Days

Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo

3 Days

1. dan

La Verna

Vožnja mimo Benetk na razgibano pogorje toskanskih Apeninov. Naš današnji cilj je frančiškanski samostan La Verna. Sem se je od zunanjega sveta večkrat umaknil sveti Frančišek in molil v kapelici, prav tukaj so se mu na rokah in nogah pojavile Kristusove rane - stigme. Kraj je postal pomembno središče duhovnosti. Obiskali bomo svete kraje: kapelico Stigem, cerkvico Angelske Matere božje, baziliko in samostanski muzej. Maša. Nadaljevanje vožnje do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

La Verna frančiškanski samostan

2. dan

Assisi - Santa Maria degli Angeli

Zajtrk. Vožnja v Assisi, mesto sv. Frančiška in sv. Klare, ki se je razraslo na pobočju gore Subasio in je do danes ohranilo svoj srednjeveški značaj. Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1226) ter z novimi umetnostnimi smernicami, ki so zaznamovale prelomnico v italijanski umetnosti. 

Maša našega romanja bo v baziliki sv. Frančiška: na močnih obokih kraljujeta ena nad drugo veličastni gotski cerkvi s Frančiškovim grobom, krasijo pa ju freske velikih umetnikov, kot so Simone Martini, Cimabue in Giotto. Nato sprehod po srednjeveškem delu mesta z mnogimi znamenitostmi. Videli bomo baziliko sv. Klare, stolnico sv. Rufina, kip Frančiškovih staršev ter glavni trg s srednjeveškimi palačami, vodnjakom ter stebriščem Minervinega templja. Sprehodili se bomo tudi Marijine cerkve (Santa Maria Maggiore), kjer je pokopan bl. Carlo Acutis. Vrnitev v hotel. Večerja. Nato večerna procesija z lučkami, ki se bo začela v mogočni papeški baziliki Angelske Matere božje iz 16. stol. Pod njeno kupolo je ohranjena kapelica Porcijunkula, kjer je sv. Frančišek velikokrat molil, kasneje pa se je ob njej nastanil s svojimi prvimi brati. Lahko bi rekli, da je bil tukaj prvi frančiškanski samostan. To bo gotovo lepo molitveno doživetje. Nočitev.

Assisi - Santa Maria degli Angeli

3. dan

Cortona

Po zajtrku se bomo odpravili v Toskano, eno najočarljivejših pokrajin Italije, kjer se na zelenih gričih sončijo starodavna mesteca. Naš današnji cilj je Cortona s prekrasno lego na pobočju sredi oljčnih gajev. Mestece je zelo staro, saj je nekoč sodilo v pomembno zvezo dvanajstih etruščanskih mest.

Še vedno ga obdaja mogočno obzidje, znotraj pa nas bo navdušilo s popolnoma ohranjeno srednjeveško arhitekturo in nadvse živahnim vzdušjem glavnih trgov: razgibani Trg republike z mestno hišo iz 13. stol. ter mogočni Signorellijev trg (Cortona slovi tudi kot rojstni kraj velikega renesančnega slikarja Luce Signorellija) z gledališčem in Pretorsko palačo. Prva romarska maša bo v cerkvi sv. Frančiška, ki so jo zgradili v 13. stol. Hrani relikvije sv. Frančiška (svetnikov habit, blazino, na katero je ob smrti položil svojo glavo in pergamentno sveto pismo, ki ga je uporabljal) ter relikvijo svetega križa. V cerkvi sta pokopana tudi brat Elija, naslednik sv. Frančiška na čelu frančiškanskega reda, in mojster Signorelli. Maša. Vrnitev v Ljubljano.

Cortona

Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo

Potovanje po dnevih

1. destinacija
La Verna
(1. dan)
2. destinacija
Assisi - Santa Maria degli Angeli
(2. dan)
3. destinacija
Cortona
(3. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Fatima, Lizbona, Porto Zagotovljen odhod
Fatima
Fatima, Lizbona, Porto
Duhovno vodstvo

že 699€